Yeni bakanlık mı gelecek!

Ankara’da, özellikle AK parti çevrelerinde, yerel seçimlerden sonra “Yeni bir bakanlık” kurulacağı yolunda ciddi iddialar dolaşıyor. Bu bilgiyi bana veren dostum, AK Parti içindeki kulislere olduğu kadar, siyasetin...

Ankara’da, özellikle AK parti çevrelerinde, yerel seçimlerden sonra “Yeni bir bakanlık” kurulacağı yolunda ciddi iddialar dolaşıyor. 
Bu bilgiyi bana veren dostum, AK Parti içindeki kulislere olduğu kadar, siyasetin zirvesindeki bilgilere de hakim olan ve pek de yanılmayan bir isim. 
Kulislere göre, Türkiye’de istihbarat alanında geçmişte yaşanan sıkıntıların, Türkiye’deki çok sayıda farklı istihbarat örgütünün birbirinden bağımsız çalışmasından ve sağlıklı bilgi paylaşımının olmamasından kaynaklandığı yolunda bir inanç hakim.

Bu durumun hem istihbarat zaafiyeti, hem de kaynak israfına neden olduğu düşünülüyor. 
Bu yüzden de seçimlerin hemen ardından “Güvenlik bürokrasisinin” yeniden yapılandırılacağı iddia ediliyor. 
Buna çözüm olarak da, Türkiye’de istihbarat toplamakla görevli tüm kurumların tek bir çatı altında toplanması planlanmış. 
Seçimlerden sonra Milli İstihbarat Teşkilatı, Genelkurmay İstihbarat ve Emniyet İstihbarat tek bir çatı altında toplanacak ve Beştepe’de birleştirilecek.

Bu birleşmenin çatısı ise “Güvenlik Bakanlığı” adı altında yeni bir bakanlık olacak. 
Bu bakanlığa ise Cumhurbaşkanı’na çok yakın bir ismin atanacağı iddia ediliyor. 
Bu iddialar ne kadar doğru bilmiyorum. 
Ancak böyle bir birleşmenin faydaları olduğu kadar sakıncaları olması da muhtemel. 
Büyük meselelerde böyle bir çatı altındaki istihbarat grubu işe yarayabilir. 
Ama günlük, daha sıradan meselelerde bir zafiyet yaratması olası görünüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 409 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 670 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.184 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 609 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 800 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar