Kampanya ile aday uyuşacak mı?

Geçtiğimiz günlerde CHP’nin önemli isimlerinden biriyle yerel seçimler ve adalar üzerine biraz sohbet etme fırsatı buldum. CHP’li adayların İstanbul’da Binali Yıldırım, Ankara’da da Mehmet Özhaseki...

Geçtiğimiz günlerde CHP’nin önemli isimlerinden biriyle yerel seçimler ve adalar üzerine biraz sohbet etme fırsatı buldum.

CHP’li adayların İstanbul’da Binali Yıldırım, Ankara’da da Mehmet Özhaseki gibi iki tecrübeli ve tanınan adayla baş etmek zorunda olduğunu, CHP’nin adayını geç açıklamasının işlerini daha da zorlaştıracağını ifade ettim.

O da “Siz bu adaylar hakkında ne düşünüyorsunuz?” diye bana sordu.

Binali Bey tecrübeli, Türkiye’de herkesin hayatına dokunan hizmetlerde yeri olan bir isim. Üstelik de siyasette sempatik. Karşıtlık üzerinden siyaset yapmayan, rakiplerini karalayarak değil, kendi yapacaklarını öne çıkararak siyaset yapan biri. Düşmanlık siyaseti yapmıyor. Her kesimden oy alma potansiyeli var bu nedenle" dedim.

CHP’li yönetici tebessüm etti ve “İşte kilit burada. Binali Yıldırım karşıtlık üzerinden siyaset yapmayan biri dediniz ya, haklısınız. Ama görüyorsunuz ki, bu seçim AKP her zaman olduğu karşıtlık üzerinden kampanya yapacak. Toplumu ayrıştıracak. AKP Genel Başkanı şimdiden bu yönde bir kampanyaya başladı. Bu kampanya Binali Yıldırım’ı zora sokacaktır. Çünkü Binali Bey, İstanbul’u AKP oyları ile kazanamaz. AKP oyları yetmediği için Binali Bey’i aday gösterdiler. Ama AKP karşıtlığı körükleyecek. Bu da Binali Yıldırım’ı zor durumda bırakacak. Adayın kimliği ile partinin kampanyası ve kimliği üst üste oturmayacak. Benzer bir durum Özhaseki için de geçerli” dedi.

Bu tezin geçerli olup olmadığını anlamamıza 3,5 ay gibi bir süre kaldı.

CHP’nin adayının Ekrem İmamoğlu olduğu hemen netleşmiş gibi.

Kendisini hiç ama hiç tanımıyorum.

Oldukça muhafazakar bir yapıdan geldiğini söylüyorlar.

Görülen o ki, İstanbul’da iki muhafazakar adayın yarışına tanık olacağız.

 

GÖKÇEK: ALKIŞ BEKLİYORDUM, ELEŞTİRİ ALDIM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 409 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 670 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.184 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 609 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 800 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar