Türkiye'ye Suudi duvarı

Hatırlayacaksınız bir süre önce bu köşede Türkiye'de dizi yapımcısı şirketlere yönelik olarak yapılan "polis operasyonu" nun bir FETÖ kumpası olduğunu yazmıştım. Hatırlamayan arşive bakar...

Hatırlayacaksınız bir süre önce bu köşede Türkiye'de dizi yapımcısı şirketlere yönelik olarak yapılan "polis operasyonu" nun bir FETÖ kumpası olduğunu yazmıştım.

Hatırlamayan arşive bakar bulur.

Bu operasyonun nedeni şuydu.

Türk dizilerinin Ortadoğu başta olmak üzere çok sayıda ülkede izlenmesinin hem Hollywood’un işini bozduğunu hem de Türkiye’nin kültürel olarak bu bölgelerle yakınlaşmasının emperyalist güçleri rahatsız ettiğini yazmış ve bu nedenle FETÖ’ye bu operasyonun yaptırıldığını yazmıştım.

Çünkü gözaltına alınıp tüm hesaplarına el konulan yapımcılar, Türkiye’nin en fazla dizi ihraç eden yapımcılarıydı.

Yani ödüllendirilmesi gerekirken gözaltına alınan kişilerdi.

Şimdi Suudi sermayeli, Dubai merkezli MBC televizyon grubu, Türk dizilerini bundan böyle yayınlamayacağını ve yayınlatmayacağını duyurmuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 409 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 670 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.184 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 610 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 801 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar