Anayasa metninde pişmanlık var mıdır?

Anayasa Mahkemesi, FETÖ'cülük suçlamasıyla yargılanan bazı isimlerin "hak ihlali"ne uğradıklarını ve "tahliye edilmeleri" gerektiğini söyledi. Yargılamayı yapan mahkeme ise Anayasa Mahkemesi'nin bu kararına...

Anayasa Mahkemesi, FETÖ'cülük suçlamasıyla yargılanan bazı isimlerin "hak ihlali"ne uğradıklarını ve "tahliye edilmeleri" gerektiğini söyledi. Yargılamayı yapan mahkeme ise Anayasa Mahkemesi'nin bu kararına uymadı ve sanıkları tahliye etmedi.

Buna karşın, Adalet ve Kalkınma Partisi cephesinden Anayasa Mahkemesi’ne karşı bir salvo başladı.

Şaşıracak bir şey yok.

Her kişi veya kurum kendi görüşleri doğrultusunda karar alan mahkemeyi sever, tersini yapanı ise eleştirir.

Eleştiren güçlü bir iktidar olunca, mesele eleştiri boyutunun ötesine taşınabilir.

Son zamanlarda AK Parti’nin, geçen nisan ayında yapılan Anayasa değişikliğinden çok memnun olmadığı gibi bir izlenime kapılıyorum.

Özellikle 2 konuda yeni Anayasa’nın iktidar partisine veya gelecekteki muhtemel güçlü ve otoriter iktidar adaylarına “hoş gelmeyecek” tarafları var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 673 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 612 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 806 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar