Diyanet İşleri Başkanı niye kızgın?

DİYANET İşleri Başkanı Profesör Ali Erbaş’ın başkan olur olmaz yaptığı açıklamalar, hem medyada hem sosyal medyada hem de halk arasında haklı tepkilere neden oldu. Erbaş, Diyanet İşleri...

DİYANET İşleri Başkanı Profesör Ali Erbaş’ın başkan olur olmaz yaptığı açıklamalar, hem medyada hem sosyal medyada hem de halk arasında haklı tepkilere neden oldu.

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanı söylemini aşan içerikte ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na bağlı olması beklenen bir bürokratın had sınırlarının ötesinde ve sertlikte bir konuşma yaptı.

Tepkiler haklıydı.

Ancak “kendince” Profesör Ali Erbaş da haklıydı.

Belki takip ediyorsunuz, belki etmiyorsunuz bilemem ama Prof. ErbaşDiyanet İşleri Başkanlığı’na atandığı günden bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi içinden bir grup, muhafazakâr kesimden ciddi isimler ve birtakım “muhafazakâr sosyal medya trolleri”, yeni Diyanet İşleri Başkanı’nı sert biçimde eleştiriyorlar.

Yok yok, eleştirmiyor, ötesine geçip başkan hakkında bir “karalama kampanyası” yürütüyorlar.

Hedefteki Erbaş hakkında “FETÖ”cü iması dolu pek çok yazı ve söylem muhafazakârlar tarafından dile getiriliyor.

Tez çalışmasını Hıristiyanlık üzerine yapmış olmasını, Fethullah Gülen’in “dinlerarası diyalog” tavrına destek olarak gösteriyorlar.

Darbe girişiminin kilit ismi, Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz ile aynı üniversitede aynı bölümde çalışmış olmasını, Öksüz’ün tez jürisinde yer almasını ve Öksüz’le benzer konularda çalışmalar yapmış olmasını Diyanet İşleri’nin yeni başkanı hakkında “tezvirat ve karalama”kampanyasına çeviriyorlar.

Bunu yapan biz olsak önemli değil, ama muhafazakâr ve İslamcı gruplar tarafından böyle bir kampanya yürütülmesi büyük ihtimalle Erbaş’ın moralini ve asabını bozuyor olmalı.

Ve kuvvetle muhtemel sırf bu yüzden “çok sert ve çok damardan”açıklamalarla “İslamcıların” hoşuna gideceğini düşündüğü bir sert söylem tutturmak zorunda hissediyor kendini.

Sakın bana “Sen ne düşünüyorsun?” diye sormayın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 612 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar