Yazı iyi değerlendirmek…

Okulların kapanmasıyla birlikte çocuklu ailelerde tatlı bir telâş başlar; yaz aylarında onların sanat, spor etkinliklerine katılmaları, sosyalleşmelerinin sürmesi için neler yapabiliriz, sorusu gündemdedir artık....

Okulların kapanmasıyla birlikte çocuklu ailelerde tatlı bir telâş başlar; yaz aylarında onların sanat, spor etkinliklerine katılmaları, sosyalleşmelerinin sürmesi için neler yapabiliriz, sorusu gündemdedir artık. Bu nedenle çeşitli kuruluşlar farklı etkinlikler düzenler, yaz okulları açarlar… Bunlardan birisi de Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM)… Müze, 7-12 yaş çocukları 10 Temmuz’dan itibaren 09.00-17.00 saatleri arasında yaz okulunda ağırlamaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda “Müzede Yoga” ile çocuklar, esneklik ve güçlerini artırarak koordinasyon becerilerini geliştirecekler. SSM’nin bahçesinde çocuklara kamp deneyimi yaşatacak “Müzede Kamp” etkinliğiyle çocuklar, çadır kurmayı öğrenerek kampa ait ritüelleri gerçekleştirecek ve takım çalışmalarında aktif rol alacaklar.

“Müzede Sanat” etkinlikleri, çocukları klasik Türk resminin öncü iki ismi Feyhaman Duran ve Selim Turan’ın eserleriyle buluşturacak. “Müzede Piknik” etkinliğiyle çocuklar, öğle yemeğinde piknik yaparak müzede farklı bir deneyim yaşayacaklar. “Müzede Dans” etkinliğiyle çocuklar, swing müziği eşliğinde yapacakları danslarla ritim duygularını geliştirecekler. Her gün farklı bir temayla gerçekleştirilecek “Müzede Bilim ve Teknoloji” atölyelerinde ise, çocukların öğrendikleri bilgilerden yola çıkarak kendi tasarımlarını ortaya çıkarmaları amaçlanıyor. Atölye çalışmalarında çocuklar yaptıkları projeleri yanlarında götürebilecekler.

Pera Eğitim, atölyelerine yaz tatilinde de devam edecek. 4-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenen ve üç farklı yaş grubuna yönelik geliştirilen bu atölyelerin sonucunda çocuk ve gençlerin yarattıkları nesnelerden bir seçki Pera Eğitim Atölyesi’nde, Ağustos-Eylül ayları arasında sergilenecek.

Pera Eğitim, 4-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında Yaz Atölyeleri kapsamında on dört farklı atölye ve üç farklı yaş grubuna özel öğretici bir program sunacak.

Pera Müzesi’nin Çiftdüşün: Çiftgörü ve José Sancho sergilerinden esinlenen atölyeler özellikle doğa ve kitap temalarına odaklanacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aganta burina burinata! 01 Ekim 2018 | 207 Okunma Yazının kadim coğrafyasında… 28 Eylül 2018 | 203 Okunma Türk kahvesinin önü açık 24 Eylül 2018 | 176 Okunma “Borusan Sanat”lılarla bir akşam 21 Eylül 2018 | 178 Okunma Adana’nın geleneksel tarihi evlerini gördünüz mü? 17 Eylül 2018 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar