Dört güzel haber

İzlediğim, katıldığım, posta kutuma düşen güzel haberlere Odak’lanacağız bu hafta… İşte onlardan dördü:İlk haberim, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile ilgili… TEV tarafından 1969...

İzlediğim, katıldığım, posta kutuma düşen güzel haberlere Odak’lanacağız bu hafta… İşte onlardan dördü:İlk haberim, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile ilgili… TEV tarafından 1969 yılından bu yana verilen Yurt Dışı Yüksek Lisans, Doktora ve Üst İhtisas Bursu’ndan yararlanacak yeni bursiyerler açıklandı. 2017-2018 öğretim yılında 86 öğrenci daha yurt dışındaki eğitimleri süresince TEV tarafından desteklenecek.

Konuyla ilgili yapılan toplantıda TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, Türk Eğitim Vakfı’nın 50 yıldır edindiği donanım ve aydınlık yarınlara verdiği hizmetlerle artık kendi kültürüne sahip köklü bir kurum ve Türkiye’nin eğitim vakfı olduğunun altını çizdi.

Bu dönemde burs almaya hak kazananların 46’sı kız, 40’ı erkek öğrencilerden oluşuyor. Mühendislik-Teknik alandan 48, Sosyal Bilimlerden 28, Ekonomi ve İşletmeden 6, Tıp’tan 3 uzman hekim ve Sanat alanında 1 öğrenci eğitimine yurt dışında devam edecek. TEV bu bursları verirken Almanya, Fransa, Singapur hükümetleri ve Danimarka, İtalya, İspanya resmi kurumları ile müşterek çalışıyor.

Önemli bir çalışma da Tohum Otizm Vakfı’ndan… Vakfın okul öncesinde kaynaştırma eğitiminin yaygınlaştırılması ve niteliğinin artırılması amacıyla Sabancı Vakfı’nın desteği, İstanbul İl Milli Eğitimi Müdürlüğü ve Öğretmenler Akademisi Vakfı (ÖRAV) ortaklığı ile başlattığı “Eğitime İlk Adım: Okul Öncesinde Kaynaştırma” projesi sona erdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aganta burina burinata! 01 Ekim 2018 | 207 Okunma Yazının kadim coğrafyasında… 28 Eylül 2018 | 204 Okunma Türk kahvesinin önü açık 24 Eylül 2018 | 176 Okunma “Borusan Sanat”lılarla bir akşam 21 Eylül 2018 | 178 Okunma Adana’nın geleneksel tarihi evlerini gördünüz mü? 17 Eylül 2018 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar