Yaz akşamlarına caz çok yakışıyor

Sıcak yaz gecelerinde klimalı konser salonlarında “serin serin” müzik dinlemenin keyfi bir başka… Buna fırsat yaratan etkinliklerden birisi de 17 Temmuz’a kadar sürecek olan 25. İstanbul Caz festivali… İstanbul...

Sıcak yaz gecelerinde klimalı konser salonlarında “serin serin” müzik dinlemenin keyfi bir başka… Buna fırsat yaratan etkinliklerden birisi de 17 Temmuz’a kadar sürecek olan 25. İstanbul Caz festivali… İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen Festival’de, doğa ve müzik tutkunları için yeşille müziği birleştiren “püfür püfür” fırsatlar da sunuluyor… Festivalin en sevilen etkinliklerinden, halka açık, ücretsiz gerçekleştirilen Parklarda Caz programı işte böyle bir etkinlik…

Vodafone Freezone sponsorluğundaki konserlerde bu yıl ilk defa şehrin farklı noktalarında müzikseverlere açık hava şenliği yaşatmak hedefleniyor… Bu keyifli akşamlar yarın başlıyor: 7 Temmuz Cumartesi Beylikdüzü Yaşam Vadisi Parkı’nda, 8 Temmuz Pazar ise Fenerbahçe Parkı’nda yer alacak Fenerbahçe Khalkedon Sahnesi ve Fenerbahçe Parkı Sahnesi’nde saat 17.00’den itibaren gruplar sahne almaya başlayacak…. Her iki gün de açılışı, mayıs ayında yapılan değerlendirmeler sonucunda festivalde sahne almaya hak kazanan Genç Caz grupları yapacak.

İstanbul Caz Festivali kapsamında 16 yıldır devam eden Genç Caz, 30 yaş altı genç müzisyen ve topluluklara festival programında yer alabilecekleri bir platform oluşturmayı amaçlıyor. Bu yıl yapılan değerlendirme sonucunda festivalde sahne almaya hak kazanan Art Blakey Tribute Band, JmH, The Kites, Nar, Pelin Güneş Quartet ve Portrait and A Dream toplulukları, bu etkinlik kapsamında caz severlerle buluşacak.

Genç Caz gruplarının performanslarından sonra sahneyi devralacak Hollandalı grup Koffie ise, afropunk ritimleriyle parkların temposunu yükseltecek. İlhamını Fela Kuti, James Brown, Red Hot Chili Peppers, Miles Davis, The Roots gibi büyüklerinden alan ekip, iki Parklarda Caz etkinliğinin de kapanışını yapacak.

8 Temmuz Pazar akşamı Fenerbahçe Khalkedon Sahnesi’nin kapanışında ise katılımcılar, yıldızlar altında sinema keyfi yaşayacak. Yönetmenliğini Damian Chazelle’in yaptığı, başrollerini ise Ryan Gosling ve Emma Stone’un paylaştığı, 6 Oscar’lı Âşıklar Şehri (La La Land), saat 21.00’de Mastercard’ın katkılarıyla açık havada izlenebilecek.

İstanbul Caz Festivali’nin bu seneki bir diğer Hollandalı’sı Caro Emerald… Schindler Türkeli sponsorluğunda 12 Temmuz akşamı Zorlu PSM Ana Tiyatro'da sahne alacak sanatçı, Hollanda’nın en başarılı caz vokalistlerinden, müzik dünyasının enerjisi en yüksek seslerinden biri olarak gösteriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aganta burina burinata! 01 Ekim 2018 | 207 Okunma Yazının kadim coğrafyasında… 28 Eylül 2018 | 203 Okunma Türk kahvesinin önü açık 24 Eylül 2018 | 176 Okunma “Borusan Sanat”lılarla bir akşam 21 Eylül 2018 | 178 Okunma Adana’nın geleneksel tarihi evlerini gördünüz mü? 17 Eylül 2018 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar