Tarihten 176 mektup…

Yeni kitaplarını geçtiğimiz ay içinde gönderdiği bir mektupla müjdeledi Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel… Şöyle diyordu:“Kurulduğumuz günden bu yana faaliyet alanlarımızda...


Yeni kitaplarını geçtiğimiz ay içinde gönderdiği bir mektupla müjdeledi Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel… Şöyle diyordu:

“Kurulduğumuz günden bu yana faaliyet alanlarımızda üstlendiğimiz öncü rolün yanı sıra toplumsal yaşama da değer katmak için çalışıyor, yaşadığımız coğrafyanın zenginliklerini günümüze taşımak üzere projeler geliştiriyoruz. Kültürel mirasımızı gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla 1996 yılından bu yana yürüttüğümüz "Aygaz Kitaplığı" projesinin 15'inci eseri olan "Your Excellency's Obedient Servant" isimli kitabın kültür arşivimize kazandırılmasına katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz.

Kitabımız, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer M. Koç'un koleksiyonundan itina ile seçilmiş ve Latin harfleriyle 1795-1922 yıllan arasında tarihe yön veren şahsiyetler tarafından kaleme alınmış mektuplardan oluşuyor. Bu mektuplar, Sadrazam Mustafa Reşid Paşa'dan Halife Abdülmecid Efendi'ye, Kraliçe Victoria'dan General Napoleon Bonaparte'a, yazar Pierre Loti'den hemşirelik kurumunun öncülerinden Florence Nightingale'e kadar uzanan birbirinden değerli şahsiyetlerin imzalarını taşıyor.

Sayın Ömer M. Koç'un öncülüğünde ve Kültür Sanat Danışmanımız Sayın Bahattin Öztuncay'ın koordinatörlüğünde hazırlanan bu değerli eserin hem kültür ve sanat belleğimizi tazeleyeceğine hem de diplomasi tarihimize ışık tutacağına inanıyoruz.

Aygaz Kitaplığı'nın yeni üyesinin kütüphanenizde kültür hazinemize açılan bir kapı olmasını ümit ediyor, tarihte iz bırakan şahsiyetlerin el yazısı mektuplarını keyifle okumanızı temenni ediyorum.”

1996 yılında hayata geçirilen Aygaz Kitaplığı projesinin kitapları, kütüphanemin bir rafında dizili… Bugüne kadar kültür sanat yaşamına kazandırılan kitapların isimleri sırasıyla şu şekilde:
“Türkiye Baştan Başa Bir Ülke”, “Kapadokya: Kayalardaki Şiirsellik”, “Tanrılar Dağı Nemrut”, “Otağ-ı Hümayun – Osmanlı Çadırları”, “Hasbahçe - Osmanlı’da Bahçe ve Çiçek”, “Dersaadetin Fotoğrafçıları”, “Hatıra-i Uhuvvet - Portre Fotoğrafların Cazibesi”, “Osmanlı Sarayının Çocukları: Şehzadeler ve Hanım Sultanların Yaşamları, Giysileri”, “Troia Hazineleri”, “II. Meşrutiyet’in İlk Yılı”, “Hanedan ve Kamera”, “Klasik Çağ Öncesi Anadolu’da İnsan Görüntüleri”, “Kat’ı: Osmanlı Dünyasında Kâğıt Oyma Sanatı ve Sanatçıları…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aganta burina burinata! 01 Ekim 2018 | 207 Okunma Yazının kadim coğrafyasında… 28 Eylül 2018 | 203 Okunma Türk kahvesinin önü açık 24 Eylül 2018 | 176 Okunma “Borusan Sanat”lılarla bir akşam 21 Eylül 2018 | 178 Okunma Adana’nın geleneksel tarihi evlerini gördünüz mü? 17 Eylül 2018 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar