Madem aç kalacağız, gelin oruç tutalım!

Allah nasip ederse yarın oruçlu olacağız. Bu zamana kadar orucun hakkını verebildik mi bilemiyorum, bari bu sefer “Ramazan Ayı”nı “diyet fırsatı”olmaktan çıkarıp “oruç...

Allah nasip ederse yarın oruçlu olacağız. Bu zamana kadar orucun hakkını verebildik mi bilemiyorum, bari bu sefer “Ramazan Ayı”nı “diyet fırsatı”olmaktan çıkarıp “oruç ibadeti”ni lâyıkıyla eda edelim. Mesela şöyle yapalım:

“Ramazan”nı, bireysel ve toplumsal ölçekte “ibadet ve Allah’a yakınlaşma”ayı olarak değerlendirelim. Bunun için iç alemimizi Allah’a yönlendirelim,Kur’an’a daha fazla sarılalım. Rasulullah’a ümmet olma bilincini daha bir kuvvetle içselleştirip amelimize aktaralım; bireysel ve ictimai ölçekte hayatımızı Kur’an ve Sünnet üzere revize edip yenileyelim.

İndirdiğimiz hatimler dilimizden öteye geçsin ve “Kur’an’ın bize verdiği mesaj”ın ne olduğunu idrak edelim. Okuduğumuz ayetlerde Allah’ın biz kullarından neler istediğini, Kur’an ayetlerine göre nasıl bir hayatı kuşanmamız gerektiğini, “vahyin çizgisi”nin ne olduğunu araştıralım; böylece dillerimizde terennüm eden Kur’an gönüllerimize insin, bilincimize yerleşsin, amellerimize biçim ve yön versin, hayatımıza rehber olsun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tavşan kaç, tazı tut 15 Ekim 2015 | 313 Okunma Ramazan müjdeleri çoğalsın 01 Temmuz 2015 | 250 Okunma Hayat örgüsünde “veda” gerçeği 24 Haziran 2015 | 161 Okunma İş işten geçtikten sonra-1 22 Haziran 2015 | 176 Okunma Erdoğan’ı eleştirme yarışı 21 Haziran 2015 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar