“Kırsal kalkınma”ya dair AK Parti ne vaat ediyor?

Türkiye’nin en önemli sorunlarından olan “kırsal kalkınma”nın seçim beyannamesine girmesi, AK Parti için önemli bir artı değer. Nüfusun şehirlerde toplanmaya başladığı, büyük...

Türkiye’nin en önemli sorunlarından olan “kırsal kalkınma”nın seçim beyannamesine girmesi, AK Parti için önemli bir artı değer. Nüfusun şehirlerde toplanmaya başladığı, büyük şehirlerin ülke nüfusunun yarısından çoğunu barındırdığı ülkemizde, neredeyse boşalmakta olan kırsal alanı AK Parti’nin “dengeli kalkınmanın ve şehir-kır bütünlüğü içerisinde sosyal hayatımızın tamamlayıcı bir unsuru” olarak görmesi önemli bir olumluluk.

Ancak “kırsal alan”ın, “kentlerimizi ve ülkemizi besleyen, temel girdiler sağlayan, üzerinde yaşadığımız topraklara ve çevreye değer katan yerler” olarak ifade edilmesi biraz sıkıntılı. Kırsal alana ilginin “kenti beslediği için” değil, “kalkınmaya ihtiyacı olduğu ve devletin de kalkındırmakla vazifeli olduğu için” olduğunun ifade edilmesi daha doğru olurdu.

Beyannamede “kırsal kalkınma”yla neyin kastedildiği şöyle ifade ediliyor: “Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımıza temel hizmetlerin ulaştırılması, yaşam kalitelerinin artırılması ve kırsal yaşamın korunarak geliştirilmesi...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tavşan kaç, tazı tut 15 Ekim 2015 | 313 Okunma Ramazan müjdeleri çoğalsın 01 Temmuz 2015 | 250 Okunma Hayat örgüsünde “veda” gerçeği 24 Haziran 2015 | 161 Okunma İş işten geçtikten sonra-1 22 Haziran 2015 | 176 Okunma Erdoğan’ı eleştirme yarışı 21 Haziran 2015 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar