“Kadın”a dair AK Parti neler vaat ediyor?

Seçim beyannamelerinde veya başka çalışmalarda niçin “kadın”a dair “ayrıca” vaatler veya programlar olur? “Kadınların hakları”, “kadınların...

Seçim beyannamelerinde veya başka çalışmalarda niçin “kadın”a dair “ayrıca” vaatler veya programlar olur? “Kadınların hakları”, “kadınların refahı”, “kadınların sosyal hayatta karşılaştığı engeller”, “kadınların hayat standartları” vb. hususlarda “ayrıca” vaatler ve icraat programları yapılıyor da, aynı hususta erkekler için niye, “ayrıca” bir şey yapılmıyor?

Kadın da, erkek de cinsiyet farkına rağmen aynı “insan”; öyleyse esas olan, hakların da, hayatın diğer hususlarının da “insana göre” düzenlenmesi... Bu açıdan, “kadın politikaları”nın “farklılık/ayrıcalık” olarak takdim edilmesini doğru bulmuyorum. Yapılması gereken, kadınıyla-erkeğiyle “insana dair ne gerekiyorsa” işlerlik kazandırılmasıdır.

AK Parti’nin seçim beyannamesinde açtığı “Kadın” başlığı altında “kadınlarımız, toplumsal hayatın olduğu kadar ailelerimizin de temel direğidir” denilerek, “kadına dair temel hedefler” şöyle özetliyor: “Kadınların bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmeleri, daha kaliteli eğitim olanaklarına sahip olmaları, karar alma mekanizmalarındaki etkinliklerinin artırılması, işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılarak istihdamlarının artırılması, sosyal güvencelerinin sağlanması ve kadın girişimci sayısının artırılması...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tavşan kaç, tazı tut 15 Ekim 2015 | 310 Okunma Ramazan müjdeleri çoğalsın 01 Temmuz 2015 | 248 Okunma Hayat örgüsünde “veda” gerçeği 24 Haziran 2015 | 160 Okunma İş işten geçtikten sonra-1 22 Haziran 2015 | 174 Okunma Erdoğan’ı eleştirme yarışı 21 Haziran 2015 | 203 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar