“Hür Adaylar” neler vaad ediyor?

İşte buraya yazıyorum: Eğer terör örgütü PKK’nın politik uzantısı olan HDP barajı geçerek Meclis’e gelirse, zaten kırsalı ele geçirmiş, şehir merkezlerinde büyük...

İşte buraya yazıyorum: Eğer terör örgütü PKK’nın politik uzantısı olan HDP barajı geçerek Meclis’e gelirse, zaten kırsalı ele geçirmiş, şehir merkezlerinde büyük ölçüde denetim kurmuş olan PKK, üzerinde “terör örgütü” vasfını da taşıdığı halde legal hale gelecek ve bu, kelimenin tam anlamıyla “ülkenin felakati” olacak.

Bu noktada, Hüda-Par’ın desteklediği bağımsız adaylara dikkat etmek lazım. Yeni Meclis aritmetiğinde birkaç milletvekilinin bile kritik önemi olacağına dair bir manzara görünüyor. Bu süreçte, geçmişte Muhsin Yazıcıoğlu ve birkaç arkadaşının bağımsız aday olarak gördüğü kritik işlevi, seçilmeleri halinde Hüda-Par adaylarının görmesi mümkündür. Mesela tek başına iktidara gelememesi durumunda, AK Parti’yi PKK’nın politik uzantısı HDP’ye mahkûm etme gibi vahim bir seçeneği devre dışı bırakacak olan, Hüda-Par’ın seçilecek bağımsız adayları olabilir.

Hüda-Par’ın desteklediği bağımsız adaylar seçilir mi bilemem. PKK uzantılarının değil de Müslüman Kürt halkının gerçek temsilcilerinin Meclis’e girmesi, ülke selameti için ve “çözüm süreci”nin ıslahı/tashihi için önemlidir. Bunu, Hüda-Par adaylarının seçim beyannamesinde görebilirsiniz. Mesela şu vurgular öne çıkıyor:

Vesayetten ve ideolojiden arınmış, etnik vurgu yapılmayan, hak ve özgürlüklere kuvvetli vurgu yapan, değiştirilemez maddesi olmayan, ideoloji dayatmayan, hiç kimseyi bir ideolojiye bağlılık üzerine yemin etme mecburiyetinde bırakmayan yeni, sivil ve yerli bir anayasa.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tavşan kaç, tazı tut 15 Ekim 2015 | 310 Okunma Ramazan müjdeleri çoğalsın 01 Temmuz 2015 | 248 Okunma Hayat örgüsünde “veda” gerçeği 24 Haziran 2015 | 160 Okunma İş işten geçtikten sonra-1 22 Haziran 2015 | 174 Okunma Erdoğan’ı eleştirme yarışı 21 Haziran 2015 | 203 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar