Ak Parti “refahın dengeli dağılımı”nı nasıl sağlayacak?

Seçim beyannamesine göre Ak Parti, kalkınmadan, “ülkemizin her bir ferdine, her yöresine ulaşmayı, ülkemizin bütün enerjisini harekete geçirerek 2023 ve daha ötesine uzanan vizyonumuzu el birliğiyle...

Seçim beyannamesine göre Ak Parti, kalkınmadan, “ülkemizin her bir ferdine, her yöresine ulaşmayı, ülkemizin bütün enerjisini harekete geçirerek 2023 ve daha ötesine uzanan vizyonumuzu el birliğiyle gerçekleştirmeyi” anlıyor. Bunun için önerilen, “artan refahın çeşitli kesimler ve yöreler itibarıyla dengeli ve adil dağılımı”nı sağlamak.

Bölgesel gelişmişlik farklarının azalması... Refahın ülke sathına daha dengeli yayılması... Ekonomik ve sosyal bütünleşmenin güçlenmesi... Tüm bölgelerin rekabet gücünün nitelikli bir biçimde artırılması... Yerel potansiyelin harekete geçirilmesi... Bölgeler arasındaki gelir dengesizliğinin azaltılması... Bunlar hoş ifadeler. Ancak nasıl sağlanacağının veya bugüne dek ne kadarının sağlandığının belirsizlikten kurtarılması lazım.

Konuyla ilgili beyannamede “neler yaptık” başlığı altında, “hazırlanan stratejiler”den, “oluşturulan kurumlar”dan ve “bunlara aktarılan kaynaklar”dan söz ediliyor. Ancak “kaynakların nereye harcandığı”ndan, “kurumların hangi işleri yaptığı”ndan, “neler başarıldığı”ndan, “hangi seviyeden alıp hangi düzeye çıkarıldığı”ndan söz edilmiyor. Bunların ne işe yaradığı belli değil. Sadece “soyut ve niteliği belirsiz” ifadelerle yetiniliyor. Mesela deniyor ki: “Kalkınma Ajanslarımız, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak üzere planlama, araştırma ve analiz çalışmalarında bulunmakta, bölgelerin potansiyellerinin ve yatırım imkânlarının tanıtımını yapmakta, işbirlikleri ve ortaklıklar kurulmasına yardımcı olmakta, ....Mali Destek Programları uygulamaktadır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tavşan kaç, tazı tut 15 Ekim 2015 | 313 Okunma Ramazan müjdeleri çoğalsın 01 Temmuz 2015 | 250 Okunma Hayat örgüsünde “veda” gerçeği 24 Haziran 2015 | 161 Okunma İş işten geçtikten sonra-1 22 Haziran 2015 | 176 Okunma Erdoğan’ı eleştirme yarışı 21 Haziran 2015 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar