Aday listeleri açıklandıktan sonra...

Milletvekili aday listeleri açıklandı. Yeni Meclis bu listede adı yazılı olanlar arasından teşekkül edecek. Peki, hani arada bir, ihtiyaç duyulduğunda vitrine çekilen “milli irade” var ya, o halde sormak...

Milletvekili aday listeleri açıklandı. Yeni Meclis bu listede adı yazılı olanlar arasından teşekkül edecek. Peki, hani arada bir, ihtiyaç duyulduğunda vitrine çekilen “milli irade” var ya, o halde sormak lazım: Listede kimlerin adının bulunacağını “halk” mı belirledi? Hayır!

Aday listesini “lider”ler hazırladı ve halka, “bizim belirlediğimiz adaylara onay vereceksin” dendi. Yani anlaşılan, adına iş yapılan ve “işlerin meşruiyeti” için kaynak gösterilen “milli irade”nin, “şu adayı beğenmiyorum, onun yerine bunu koyun” deme hakkı yok!

Daha önce de yazdığım gibi, “Demokrasi” denen şey, “senaryo”sunu“arkaplândaki başka güçler”in yazdığı bir tiyatrodur ve bu tiyatroda halka verilen rol, öyle “teorisi”nde iddia edildiği gibi “yönetmenlik” falan değil,“figüranlık”tan ibarettir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tavşan kaç, tazı tut 15 Ekim 2015 | 313 Okunma Ramazan müjdeleri çoğalsın 01 Temmuz 2015 | 250 Okunma Hayat örgüsünde “veda” gerçeği 24 Haziran 2015 | 161 Okunma İş işten geçtikten sonra-1 22 Haziran 2015 | 176 Okunma Erdoğan’ı eleştirme yarışı 21 Haziran 2015 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar