Kim, kim, kim?

Türkiye’yi idare edenler faize savaş açmış görünüyorlar, ama neticeye bakıldığında bu savaşta pek de başarılı oldukları söylenemez.Faiz büyük bir derttir, ama buna karşı sadece...

Türkiye’yi idare edenler faize savaş açmış görünüyorlar, ama neticeye bakıldığında bu savaşta pek de başarılı oldukları söylenemez.
Faiz büyük bir derttir, ama buna karşı sadece sözle değil, icraatla itiraz etmek gerekir.  Her gün ‘Faiz lobisi var’ denilip bunlara karşı tedbir alınmasa faizler düşer mi?

Tartışmaya bile gerek yok ki faiz ‘yüksek ateş’ gibi bir neticedir. Hasta olan insanlar ekseriyetle ‘ateş’lenir. ‘Yüksek ateş’e karşı gerekli tedbirler alınmaza, ‘ateş düşürücü ilâç’lar kullanılmasa hastanın şifa bulması kolay olmaz. Yüksek ateşe kızıp da ateş düşürücü ilâç içmeyenin hali ile ‘yüksek faiz’e kızıp, gerekli ekonomik tedbirleri almayanın arasında hükmen bir fark yoktur. Böyle durumlarda ne yüksek ateş düşer, ne de yüksek faiz. Hastanın iyileşmesini isteyen doktor reçetesine ‘ateş düşürücü ilâç’ yazmalı ve hasta da bu ilâcı ‘bismillah’  diyerek içmeli. Başka çaresi yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar