Millet menfaatine olan adımları atalım

Eski İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, İstanbul’da düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada hem Avrupa Birliği’ne hem de Türkiye’yi idare edenlere seslenerek “Müzakere ruhuna dönme”...

Eski İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, İstanbul’da düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada hem Avrupa Birliği’ne hem de Türkiye’yi idare edenlere seslenerek “Müzakere ruhuna dönme” çağrısı yapmış.

Hatırlanacağı üzere AB ülkeleri ile vizelerin kalkması konuşulurken bir anda esen ters rüzgârlar sebebiyle bu hedeften çok uzaklara düşüldü. “Kabahat şunda, kabahat bunda” tartışmasını bir yana bırakıp vakit kaybetmeden ülkemizin menfaatimize olan görüşmeleri yeniden başlatmak gerekir. Bu noktadaki çağrılar her geçen gün artıyor. İşte, “TRT World Forum”da konuşan eski İspanya Başbakanı Zapatero’nun tesbitlerini de böyle değerlendirmek gerekir.

Zapatero, yabancı düşmanlığının, ırkçılığın, ayrımcılığın reddedilmesi ve bunlara karşı çıkılması evrensel olarak herkesin yapması gerektiği bir görevi olduğunu da dile getirerek, “Ben burada saygıya çağrı yapmak istiyorum. Dinlere saygı duyalım. Kültürlere saygı duyalım. İş birliğini geliştirelim. Temel fikir bu olmalı. Türkiye’nin geleceği, Batı dünyası ile Doğu dünyası arasındaki ilişkinin de geleceği aslında” demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar