Devlet kemer sıkar mı?

Hem dünyanın hem de Türkiye’nin halletmesi gereken dertlerinden biri de israftır.İsraf önlenebilse fakirliği yenmek çok daha kolay olacak. Başka dertlerin olduğu gibi bu derdin de çaresi vardır. Har vurup harman savurma...

Hem dünyanın hem de Türkiye’nin halletmesi gereken dertlerinden biri de israftır.
İsraf önlenebilse fakirliği yenmek çok daha kolay olacak. Başka dertlerin olduğu gibi bu derdin de çaresi vardır. Har vurup harman savurma alışkanlığından vazgeçmeliyiz. ‘Damlaya damlaya göl olur’ prensibini hatırda tutacağız ve israfın ‘haram’ olduğunu da unutmayacağız.

Şahısların israfı bir derece kendilerini ilgilendirdiği halde, devletin israfı herkesi ilgilendirir. Bu bakımdan Türkiye’yi idare edenlerin israf tuzağına düşmemesi, devletin ve milletin her kuruşunu yerli yerine harcamaya azamî gayret sarfetmesi gerekir. Bunun yapıldığını söylemek mümkün müdür?

Bu meseleler gündeme geldiğinde en çok söylenen söz şu mealdedir: “Her dönemde israf var.” Tabiî ki bu beyan doğrudur. ‘Başkasının parasını harcayan’ bürokratların israf batağına düşmemesi için çok diyaretli, çok hakperest ve çok adaletli olması icap eder. Eskiden beri müsrif yönetici ve bürokratlar olduğu gibi Hz. Ömer’i (ra) örnek alarak israftan kaçınanlar da var. Bu noktada israf edenleri ikaz ve tasarruflu iş yapanları tebrik ve takdir etmek gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar