Liyakat, liyakat, liyakat

Elbette sadece dertlerimizi sıralayarak ömrümüzü geçiremeyiz, ama ‘Dert bilinirse devası âsân olur’ kaidesince bunları da görmemiz gerekir.Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de liyakate gerekli...

Elbette sadece dertlerimizi sıralayarak ömrümüzü geçiremeyiz, ama ‘Dert bilinirse devası âsân olur’ kaidesince bunları da görmemiz gerekir.
Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de liyakate gerekli ehemmiyetin verilmediğini ve işlerin ehil olmayanlara havale edildiği görülüyor.

MÜSİAD’ın düzenlediği “Vizyoner’17” toplantılarında da liyakat meselesi gündeme geldi. 11 ve 12 Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul’daki WOW Otel’de düzenlenen toplantının ilk günü öğleden sonra yapılan bir oturumda konuşan Altınay Robot Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, iş hayatında da liyakate dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı. Robot teknolojileri üreten firması ile ilgili bir hatırasını paylaşan Hakan Altınay mealen şöyle dedi: “Bir gün yatırımları için devlet desteği de alan firmamızı dönemin sanayi bakanı ziyaret etmek istedi. Bürokratlar, ziyaret öncesinde ‘Bakanımız makina mühendisidir. Lütfen gerekli hazırlıkları yapın. Sorular sorarsa sıkıntı olmasın’ dediler. Biz de kendimize göre hazırlığımızı yaptık. Öyle ya gelen kişi hem bakan hem de meslekten biri diye düşündük. Neyse bakan bey geldi. Yaptığımız işleri anlattık, gösterdik. O sırada kendi imalâtımız olan ‘sanayi robotu’nu da tanıttık. Biraz sonra bakan bey baktı baktı ve ‘Bu robotun ayakları niçin yapılmamış?’ diye sordu. Tabiî ki sanayi robotunda ayak olmaz. Ama ‘robot’ deyince herkesin aklına hemen insan gibi robotar geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar