Bazıları güzel konuşur

Kuruluşundan beri ağır eleştiriler alan Birleşmiş Milletler, hatalarını düzeltmek ve kuruluş maksadına uygun işler yapmak için çeşitli toplantılar yapıyor. Bu toplantılardan biri de üst düzey...

Kuruluşundan beri ağır eleştiriler alan Birleşmiş Milletler, hatalarını düzeltmek ve kuruluş maksadına uygun işler yapmak için çeşitli toplantılar yapıyor. Bu toplantılardan biri de üst düzey katılımlı “BM reformu Toplantısı” olmuş.
ABD tarafından New York’ta düzenlenen ve çoğunlukla devlet başkanları ya da cumhurbaşkanları seviyesindeki siyasetçilerin katıldığı toplantıda belki de en ağır eleştiriyi BM Başkanı Antonio Güterres yapmış. 

“Prosedürlerin kolaylaştırılması, karar alma süreçlerinin yerelleştirilmesi, şeffaflığın arttırılması, verimlilik ve hesap verebilirlilik konularında geniş kapsamlı yönetim reformu projesi yürütüyoruz” diyen Guterres, “Bazen kendi kurallarımızın, bizim etkisiz olmamız için kurulmuş bir komplo olabileceği düşüncesine kapılıyorum” şeklinde konuşmuş. 

En üst seviyedeki bir BM yöneticisinin bu tesbiti yapmış olması BM’de reform yapma ihtiyacının herkes tarafından hissedildiğini ve belki de çok geç kalındığını göstermez mi?

BM’den yardım bekleyen muhtaç durumdaki insanlar için reform yapılmasının bir zorunluluk olduğunu ifade eden Guterres, bir başka konuşmasında da, küresel kalkınma hedeflerine ulaşmak için küresel finansın yeniden şekillendirilmesi gerektiğini hatırlatmış.   

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar