Yola çık, yol açık!

Gençlere yapılan en önemli tavsiyelerden biri de kendi işlerini kurması ve ‘devlet kapısı’na bakmamalarıdır.Çünkü ‘devlet kapısı’ eğer millete hizmet niyetiyle olmazsa bir nevi...

Gençlere yapılan en önemli tavsiyelerden biri de kendi işlerini kurması ve ‘devlet kapısı’na bakmamalarıdır.
Çünkü ‘devlet kapısı’ eğer millete hizmet niyetiyle olmazsa bir nevi ‘dilencilik’ olarak tarif edilir. Hadis-i  şeriflerde de rızkın onda dokuzunun ticarette olduğunun hatırlatılması her halde bu hikmet sebebiyledir.

Ticarete atılmak isteyen gençlere bu noktada çok çeşitli tavsiyeler yapılıyor. Dünyanın en önemli girişimcileri arasında yer alan yoğurt markası Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya da, yeni iş kurmak isteyenlere çeşitli tavsiyelerde bulunmuş. 

Ulukaya, “Girişimcilik, şu dünyada iyilik namına bir şeyler yapabilmenin en etkili yollarından biri. Benim için girişimcilik; insanların dertlerine derman olmanın, onlara daha yaşanır bir hayat sunmak için fırsatlar yaratmanın bir diğer adı. Chobani’yi kurarken elimde, başarının garantili yollarını bana göstersin diye açıp bakabileceğim bir harita yoktu. Ama yaşadıklarımdan çıkardığım birkaç dersin bana faydası dokundu ve şimdi ben de bunları bulduğum her fırsatta kendi yolculuklarına başlayan yeni girişimcilerle paylaşıyorum”  demiş (Hürriyet, 20 Temmuz 2017)

Ulukaya’nın tavsiyelerini özetlemekte fayda var: * Mevlânâ, “Sen yürümeye başlayınca yol kendiliğinden görünür” demiş. (...) Bu yüzden, oturup beklemeyin, yürümeye başlayın, merak etmeyin yol kendiliğinden görünür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar