Orada bir sıkıntı var

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki tartışmanın iş dünyasını olumsuz etkilediği anlaşılıyor.Yıllar süren çalışmalar sonrasında meydana gelen olumlu imajın kısa sürede...

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki tartışmanın iş dünyasını olumsuz etkilediği anlaşılıyor.
Yıllar süren çalışmalar sonrasında meydana gelen olumlu imajın kısa sürede yıkılması tarafların menfaatine olan işler değil.

Nitekim Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, iyi tahmin yapabilen yabancı firma ve yatırımcıların Türkiye’nin potansiyelini bildiğini belirterek, “Türkiye’yi bir kalemde tamamen sildim diyen olacağını zannetmiyorum” demiş. 

Türkiye’nin 2019’a kadar bir geçiş dönemi yaşayacağını aktaran Okyay, “Türkiye’nin belli noktalarda güçlü tarafları bulunuyor. Avrupa Birliği’nin (AB) bu kadar lâf söyleyememesinin nedeni aslında biraz mâlî disiplin falan... Bunlar önemli. Oralarda ofsayta düşmemek lâzım” diye de ikaz etmiş.

“Türkiye de doğru işler yaparsa bu işler [sıkıntılar, tartışmalar] toparlanır diye düşünüyorum” diyen Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Ticaret zorlanıyor şu anda. Krediler pahalı, vadeler çok uzadı. Meselâ bence inşaat sektöründeki en büyük problem, işin barter’a (takas) doğru gidiyor olması. Böyle olmaz ki... Parasız iş döner mi? Bence orada bir darboğaz, bir sıkıntı var. Bunu çözmek lâzım” şeklinde konuşmuş. (AA, 30 Temmuz 2017)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar