Adaleti hatırla ve hatırlat

Doğruları tekrarlamak hem milletin hem de devletin menfaatinedir.Bu sebeple devletin de temeli olan adaleti hem hatırlamak hem de hatırlatmak gerekir. Bir yerde adaletsizlik ve haksızlık varsa beraberinde pek çok fenalığı da getirir. Herkes...

Doğruları tekrarlamak hem milletin hem de devletin menfaatinedir.
Bu sebeple devletin de temeli olan adaleti hem hatırlamak hem de hatırlatmak gerekir. Bir yerde adaletsizlik ve haksızlık varsa beraberinde pek çok fenalığı da getirir.

Herkes adalet sisteminin sağlıklı işlemediğinin farkında. Türkiye'yi idare edenler de değişik zamanlarda yaptıkları açıklamalarda "Mahkemelerin bütün kararları doğrudur diyemeyiz. Sistemin düzelmesi için çalışıyoruz." diyorlar. Bu tesbitler, sistemdeki sıkıntıyı itiraf anlamına gelir.

Mevcut sıkıntıların yanına bir de 'tutuklulara tek tip elbise giydirme' niyeti ve belki kararı var. Ancak bunun var olan sıkıntıları sona erdirmeyeceği ve ilâve problemlere sebep olacağı ifade ediliyor. Türkiye'nin 15 Temmuz'da mâruz kaldığı darbe girişimi elbette hafife alınamaz. Ancak bu ve benzeri tehditleri ve tehlikeleri 'tek tip elbise' ile aşmak mümkün müdür? Böyle bir uygulama belki bazılarının kızgınlığını hafifletir, ama bu uygulama uzun dönemde Türkiye'nin aleyhine olmaz mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 104 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar