Camiden çıkanlar ne konuşur?

Son aylarda ve yıllarda yapılan bazı uygulamalar millet vicdanında derin yaraların açılmasına sebep oluyor. “Su gider kum kalır” misali bu tartışmalardan geriye çok büyük bir enkaz kalacak. Ve bu enkazı...

Son aylarda ve yıllarda yapılan bazı uygulamalar millet vicdanında derin yaraların açılmasına sebep oluyor. “Su gider kum kalır” misali bu tartışmalardan geriye çok büyük bir enkaz kalacak. Ve bu enkazı kaldırmak, memleketimizi normale çevirmek epey zaman alacak.
İyilik zannıyla yapılan fenalıklardan biri de toptancı anlayışla iyi ve kötüyü birbirinden ayırmadan kitleleri itham etmektir. Şunu da unutmamak lâzım ki ‘imam’ bir yanlış yaparsa ‘cemaat’in bin yanlış yapma ihtimali vardır. Tabiî ki bu tesbitin aslı farklıdır ve her halde hatırlatmaya ihtiyaç yoktur.

Aktüel tartışmaların en büyük faturasını yine geniş kitleler ödemek üzere. Her hadiseye siyasî pencereden bakanlar düne kadar dost bildiklerine artık başka gözle bakıyor. Elbette genelle yapmak doğru olmaz, ama camilerdeki vaazlarda bile ‘cemaatler’ itham edilmeye başlandığına göre işin sonu nereye varır? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar