Sporda şiddet biter mi?

Sporda şiddetin bitip bitmeyeceği yönündeki bir soruya ancak merhum Nasreddin Hoca taktiğiyle cevap verilebilir: Hem bitebilir hem de bitmeyebilir!Hem bitip hem de bitmeme ihtimali, alınacak tedbirlerle ilgilidir. Sporda şiddet ekenlere ‘dur’ deyip...

Sporda şiddetin bitip bitmeyeceği yönündeki bir soruya ancak merhum Nasreddin Hoca taktiğiyle cevap verilebilir: Hem bitebilir hem de bitmeyebilir!
Hem bitip hem de bitmeme ihtimali, alınacak tedbirlerle ilgilidir. Sporda şiddet ekenlere ‘dur’ deyip gerekli müeyyideler uygulanırsa şiddet biter. Yok, yapanın yanına kâr kalır ve meydana gelen şiddetin üstü örtülürse, var olan şiddet bitmek bir yana maalesef artarak devam eder. 

Tabiî ki burada mesele idarecilerin alacağı karardır. Var olan şiddet kesin olarak sona erdirilmek isteniyorsa spora şiddet katan kim olursa olsun karşısında kanunları bulmalıdır. Neredeyse kavgasız gürültüsüz maçın olmadığı bir yerde, “Spor kardeşliktir, barıştır. Spor gençleri kötülüklerden uzaklaştırır” demek problemleri halıların altına süpürmek anlamına gelir ki bundan hepimiz zarar görürüz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar