İstanbul’a kar yağdığına göre...

Başta gazeteler olmak üzere medya vasıtalarında kar haberlerin yer alması ya da manşetlere çıkabilmesi için İstanbul’a kar yağması gerektiği hep söylenir.Hatta İstanbul’a kar yağmadıktan sonra...

Başta gazeteler olmak üzere medya vasıtalarında kar haberlerin yer alması ya da manşetlere çıkabilmesi için İstanbul’a kar yağması gerektiği hep söylenir.
Hatta İstanbul’a kar yağmadıktan sonra Kayseri’ye, Ardahan’a, Rize’ye, Erzurum’a, Muş’a ve hatta Antalya’ya bile kar yağsa medya nezdinde Türkiye’ye kış gelmiş olmaz.

Cuma akşamı itibarıyla (6 Ocak 2017) başlayan kar yağışı İstanbul’u teslim aldı. Hep konuşulur: Başka illere neredeyse bir metre kar yağdığı halde hayat normal olarak devam ederken, İstanbul’a 15 cm kar yağdığında niçin sıkıntı yaşanır? Bu sorunun farklı cevapları olsa da en önemlisi İstanbul’un çok kalabalık bir şehir olması ve hareket halindeki insanların sayısının çok olmasıdır. İstanbul’da bir öğrenci gerektiğinde 10 ya da 20 kilometre ötedeki okula gitmek durumunda. Aynı şekilde kıtalar aşarak işine gitmesi gereken binlerce insan var. Küçük şehirlerde bir ya da iki kilometrelik iş ve okul mesafesine karşılık, İstanbul’da en yakın mesafe 10 kilometreden başlar. Okul ve iş servislerinin çok olması, toplu ulaşım vasıtalarının ihtiyacı karşılamaması da ayrı bir sebep. Buna, acemi sürücüler de ilave olunca İstanbul trafiği kilitlenme noktasına geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 104 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar