İşsizliğe çare aramak

Ülkemizde üniversite mezunu olduğu halde uygun iş bulamayan yüzbinlerce insan var.Üniversite mezunu olmayanların daha kolay iş bulduğu da bir vakıa, ama onların da çoğu işsiz. Netice itibarıyla işsizlik...

Ülkemizde üniversite mezunu olduğu halde uygun iş bulamayan yüzbinlerce insan var.
Üniversite mezunu olmayanların daha kolay iş bulduğu da bir vakıa, ama onların da çoğu işsiz. Netice itibarıyla işsizlik, Türkiye’nin en önemli problemleri arasındaki yerini dün de bugün de koruyor.

İşsizliği azaltmak ya da sona erdirmek için çeşitli çareler de aranıyor. Bir yanda işsizlik, öte yandan da ‘işçisizlik’ var. Mahalledeki marangoz atölyesinin sahibiyle ya da sokağınızdaki bakkalla konuşsanız onlar da çalışan insan/çırak bulamamaktan yana şikâyetçidir. Dört bilinmeyenli problem gibi bir mesele ile karşı karşıyayız: İnsanlar iş bulamıyoruz diye haklı olarak yakınıyor. Esnaf ve işveren de çalışacak insan/çırak yok diye yakınıyor.

Taş Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı da Türkiye’de 10 milyon kişinin işsiz gezmesine tepki göstermiş ve “Bugün Türkiye’de 10 milyon işsiz var deniyor. Bana göre bir tane işsiz yok” demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 104 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar