Sermayeyi mi kaybettik?

Sermayesi olmayan da var olan sermayesini kaybedenin ticari hayatta muvaffak olması mümkün müdür?Maalesef özelde Müslümanlar ve genelde de İslam dünyası ‘kıyamet alemetleri’ sayılabilecek şekilde sermayelerini...

Sermayesi olmayan da var olan sermayesini kaybedenin ticari hayatta muvaffak olması mümkün müdür?
Maalesef özelde Müslümanlar ve genelde de İslam dünyası ‘kıyamet alemetleri’ sayılabilecek şekilde sermayelerini kaybetmiş gibi görünüyorlar.

Ahmet Tabakoğlu, iktisat tarihi ve İslam iktisadı denilince akla gelen önemli isimlerden biri. Prof. Dr. Tabakoğlu İstanbul’da düzenlenen bir toplantıda “Müslümanın Parayla İmtihanı” başlıklı bir konuşma yaptımış ve Müslümanların bu imtihanı kaybettiğini söylemiş.

Prof. Dr. Ahmet Tabakoğlu, İslamın insanlara meslek kazanmasını ve bu yolla geçimini temin etmesini tavsiye ettiğini hatırlatmış. Müslümanların son zamanlarda ‘emin’ sıfatını da kaybetme tehlikesi geçirdiğine dikkat çeken Tabakoğlu, bunun en bariz göstergelerinden birinin, gayrimüslimlerin İslama giriş şekilleri olduğunu ifade etmiş: Bir gayrimüslim Müslüman olacakken ne yazık ki Müslümanlara bakarak değil, kitaplara bakarak Müslüman oluyor. (Konferans notlarını aktaran: www.dunyabizim.com/, erişim: 29 Aralık 2016)

“Evvelden ahlaksız olmak kayda geçiyorken şimdilerde ahlaklı olmak kayda geçiyor” şeklinde konuşan Prof. Dr. Tabakoğlu, “Yolda para bulup sahibine teslim eden biri haberlere konu oluyor. Oysaki bu teslimat zaten onun mükellefiyetidir; bırakın haber olmayı, kimsenin ruhunun duymaması gerekir. Eskiden kimse kimseyi aldatmazdı, siftah yapan esnaf müşterisini yapmayana gönderirdi, her pazar dualarla açılırdı. Şimdi bunlardan söz edilmiyor” demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar