Doğru havadis, dürüst gazete

YARIN, Hürriyet için özel bir gün. 1 Mayıs 1948’de yayın hayatına başlayan Hürriyet, 70. kuruluş yıldönümünü kutlayacak.Hürriyet, 70 yıl önce yola çıkarken okuruna “doğru...

YARIN, Hürriyet için özel bir gün. 1 Mayıs 1948’de yayın hayatına başlayan Hürriyet, 70. kuruluş yıldönümünü kutlayacak.

Hürriyet, 70 yıl önce yola çıkarken okuruna “doğru havadis vermeyi, hakkı gözeten dürüst bir gazete çıkarmayı” ve okurlarla el ele yürümeyi vaat etmişti. Hürriyet’in kurucusu Sedat Simavi, ilk gün kaleme aldığı başyazıda Hürriyet’in temel misyonunu “demokrasiyi savunmak” olarak duyurmuştu:

“Hürriyet’in programı kısadır. Memleketimizde gelişmeye başlayan demokrasi zihniyetini kökleştirmek ve müdafaa etmek için ortaya atılıyoruz ve demokrasinin memleketimizin bünyesine en uygun rejim olduğuna iman etmiş bulunuyoruz.

Demokrasinin müdafisi olduğumuzu ileri sürmekle Demokrat Parti’nin körü körüne taraftarlığını ve Halk Partisi’nin düşmanlığını yapacağımızı zannetmeyiniz! HÜRRİYET, hiç bir partiye bağlı değildir. HÜRRİYET hür ve müstakil kalacaktır.

...HÜRRİYET’in bütün kuvveti, yalnız kendi maddi imkânlarına dayanarak çıkabilmesindedir. Bundan dolayı da kimseyi gücendirmekten korkmayacak ve kimseyi memnun bırakmak duygusunu gütmeyecektir.

Size şimdiden çok vaatlerde bulunmak istemiyoruz. Doğru havadis veren, hakkı gözeten dürüst bir gazete çıkarabilmek için ortaya atıldık. Bu gayeye varabilmek için doğruyu seven, riya, iftira ve haksızlıktan nefret eden okuyucularımızla el ele yürümek istiyoruz.

Vatan ve milletimize faydalı olabilmek için hür ve müstakil bir gazete kürsüsünün herhangi bir makam sandalyesinden daha verimli olduğuna kani bulunduğumuzdan şahsımıza ait hiçbir siyasi gaye gütmeyeceğiz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayrılık zamanı 04 Mart 2019 | 290 Okunma Olay yok yanıt var 25 Şubat 2019 | 75 Okunma Selvi boylum al yazmalım 18 Şubat 2019 | 388 Okunma Ödüllü fotoğrafa yalan etiket 11 Şubat 2019 | 268 Okunma Seçimler yaklaşırken 04 Şubat 2019 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar