Yetersiz bilgi

“MCKINSEY’le bilgi paylaşın” haberini eleştiren A. Feridun Gündoğdu adlı okur, “Bütçe görüşmelerinde açıklanan belgeyi haber yapmışsınız ama ‘McKinsey ile 2017’den beri...

“MCKINSEY’le bilgi paylaşın” haberini eleştiren A. Feridun Gündoğdu adlı okur, “Bütçe görüşmelerinde açıklanan belgeyi haber yapmışsınız ama ‘McKinsey ile 2017’den beri çalışıldığının ortaya çıktığını’ belirtmemişsiniz. Eksik olmuş” diyordu.

Gerçekten de 26 Ekim’de çıkan haberde “Varlık Fonu Genel Müdürü’nün her türlü verinin McKinsey’e verilmesi talimatını içeren 1 Şubat 2017 tarihli bir yazısının Meclis’e sunulan raporlar içinde yer aldığı”nın belirtilmesiyle yetinilmiş; başkaca bilgi verilmemişti.

Oysa 29 Eylül’de McKinsey şirketinden danışmanlık hizmeti alınacağı açıklanınca tepkiler olmuş; Cumhurbaşkanı Erdoğan da 6 Ekim’de, bakanlara bu şirketten hizmet almama talimatı verdiğini belirterek tartışmaları sonlandırmıştı.

Ancak bu şirket ile danışmanlık ilişkisinin ne zaman başladığı konusunda açıklama yapılmamıştı. Bir yıl öncesine dair böyle bir yazının varlığının ortaya çıkması bu açıdan önemliydi.

HDP milletvekili Garo Paylan, 24 Ekim’de Twitter’de yaptığı paylaşımda bu belgeyi “...McKinsey ile 1 Şubat 2017 tarihinden beri çalışıyorlarmış” diye yorumladı. Bazı gazeteler de öyle. Ama bu yorum doğru olmayabilir; geçen yıl sadece Varlık Fonu için ilişkiye geçilmiş de olabilir.

Öyle bile olsa bu bilgiler verilmeyince haber eksik kalıyor, neden haber yapıldığı bile anlaşılmıyor. Zira bu belgeye haber değeri veren McKinsey konusunda yaşanan tartışmalar. Belgeyi yazarken de bu tartışmalara, Garo Paylan’ın yorumuna ve Erdoğan’ın nihai talimatına değinmek gerekirdi.

İTİRAZ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayrılık zamanı 04 Mart 2019 | 290 Okunma Olay yok yanıt var 25 Şubat 2019 | 75 Okunma Selvi boylum al yazmalım 18 Şubat 2019 | 389 Okunma Ödüllü fotoğrafa yalan etiket 11 Şubat 2019 | 270 Okunma Seçimler yaklaşırken 04 Şubat 2019 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar