Kaçırdığı kızı öldüren mağdurmuş

KAÇIRDIĞI genç kızı öldüren bir katil, hakkında yazılan haberlerden mağdur olduğunu savundu.Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurdu, hâkim de cinayete ilişkin haberlerin katili mağdur ettiğine karar verip...

KAÇIRDIĞI genç kızı öldüren bir katil, hakkında yazılan haberlerden mağdur olduğunu savundu.

Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurdu, hâkim de cinayete ilişkin haberlerin katili mağdur ettiğine karar verip bu haberlere erişim engeli getirdi.

Sulh ceza hâkimliklerinin, başvuruları yeterince incelemeden erişim engelleme kararı verdiklerini daha önce defalarca yazmıştım. Halen cezaevinde yatan Ceyhun Özçimen adlı hükümlüyle ilgili karar da bu tip engelleme kararlarının çarpıcı ve inanılmaz bir örneği.

Bursa 2. Sulh Ceza hâkimi M. Eda Şahin, Ceyhun Özçimen adlı hükümlünün “gelecekteki hayatını olumsuz etkileyeceği” gerekçesiyle yaptığı başvuruyu kabul ederek “Bursa’da korkunç intikam” (30 Mart 2008) ve “İntikam için öldürdü” (1 Nisan 2008) haberlerine erişim engelleme kararı verdi. Kararın gerekçesi de özetle şöyle:

“...itiraz edenin yargılanarak ceza aldığı ve halen bu cezayı infaz etmekte olduğu anlaşılmakla,

...başvurucu tarafından paylaşılan haberlerin gerçeğe aykırı olduğu ileri sürülmemiştir. Ancak başvurucunun bu haberlere kolayca ulaşılıyor olması eşe karşı kasten öldürme suçu nedeni ile ortak çocuklarının ve gelecekteki hayatının olumsuz etkilenmesinden bahsetmektedir.

Haberin güncelliğini yitirdiği, toplumsal açıdan haber değerini taşımadığı ve geleceğe ışık tutacak nitelikte olmadığı açıktır. Basın özgürlüğü ve kişinin yaşamış olduğu mağduriyet birlikte değerlendirildiğinde kişi tarafından yaşanan mağduriyetin daha fazla olduğu açıktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayrılık zamanı 04 Mart 2019 | 290 Okunma Olay yok yanıt var 25 Şubat 2019 | 73 Okunma Selvi boylum al yazmalım 18 Şubat 2019 | 385 Okunma Ödüllü fotoğrafa yalan etiket 11 Şubat 2019 | 261 Okunma Seçimler yaklaşırken 04 Şubat 2019 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar