Ezhel ve sanatçının tutuklanması

RAP sanatçısı Ezhel’in (Sercan İpekçioğlu) tutuklanması, Hürriyet’te “Pişmanım” başlığıyla haber oldu. Operasyonla gözaltına alındığı, pişman olduğunu...

RAP sanatçısı Ezhel’in (Sercan İpekçioğlu) tutuklanması, Hürriyet’te “Pişmanım” başlığıyla haber oldu. Operasyonla gözaltına alındığı, pişman olduğunu söylediği ve şarkılarında uyuşturucuyu özendirdiği gerekçesiyle tutuklandığı aktarılıyordu. Benzer haberler başka gazetelerde de yer alıyordu.

Fakat aynı gün sanatçının sosyal medya hesabından bu haberlerin dikkate alınmaması yönünde bir açıklama yapıldı. Sanatçı cezaevinden gönderdiği mektupta da gazetelere kızgındı:

“...Kadıköy’de yapılan operasyonda gözaltına alınmışım. Herkes bilsin isterim ki polis beni ifadeye çağırdı ve sonraki sabah, başım dik ve gönlüm rahat şekilde Vatan Emniyet’e ifade vermeye gittim. Beni bir kaçak ve korkak gibi gösteren tüm medyayı kınıyorum.”

Bunun üzerine ünlü rap’çinin avukatı Fuat Ekin ile görüştüm. Ezhel’in operasyonla gözaltına alındığı ve daha önce bir soruşturmada adli kontrolle serbest bırakıldığı iddialarını yalanladı ve “Sadece hintkeneviri ile çektirdiği fotoğrafı Instagram’da paylaşmasından ötürü pişman olduğunu söyledi” dedi.

Ezhel’in emniyet ifadesine baktım. İki sayfalık ifade metninde ilk soruda Ezhel’in “davet üzerine Şube Müdürlüğümüze geldiği” vurgulanıyor. Demek ki Hürriyet ve internette yayımlanan haberlerdeki “operasyon ile yakalandığı” bilgisi yanlış. Bir süre önce “adli kontrol ile serbest bırakıldığı” konusunda ise ifade metninde bir bilgi bulunmuyor.

“Pişmanlık” konusu son soruda geçiyor. Ezhel, “şarkılarını uyuşturucu maddeyi özendirmeye yönelik yapmadığını” savunuyor, şunları söylüyor:

“Daha önce yaptığım ‘Yarınımız yok’ şarkısında da ecstasy, eroin ve bonzai gibi maddelerin kullanımının zararları olduğu yönünde şarkı sözlerim vardır. Suç olduğunu bilseydim kesinlikle bu tür paylaşımlar yapmazdım, pişmanım.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayrılık zamanı 04 Mart 2019 | 290 Okunma Olay yok yanıt var 25 Şubat 2019 | 73 Okunma Selvi boylum al yazmalım 18 Şubat 2019 | 388 Okunma Ödüllü fotoğrafa yalan etiket 11 Şubat 2019 | 266 Okunma Seçimler yaklaşırken 04 Şubat 2019 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar