Sinema söyleşileri

STAR Wars serisinin yeni filmi ‘Han Solo’nun başrol oyuncularından Alden Ehrenreich, geçen pazar günü Hürriyet’in iki ekine birden konuk olmuştu. Hem Kelebek’te, hem de Hürriyet Pazar’da Alden Ehrenreich söyleşileri...

STAR Wars serisinin yeni filmi ‘Han Solo’nun başrol oyuncularından Alden Ehrenreich, geçen pazar günü Hürriyet’in iki ekine birden konuk olmuştu.

Hem Kelebek’te, hem de Hürriyet Pazar’da Alden Ehrenreich söyleşileri yer alıyordu.

“Nasıl olur böyle bir şey? Eklerin birbirinden haberi yok mu” diyen Necla Turalı adlı okurun uyarısı sayesinde fark ettim bu söyleşileri. Kelebek’teki “Hollywood” sayfasında Alden Ehrenreich ile birlikte filmin diğer başrol oyuncusu Donald Glover söyleşisi de vardı. Barbaros Tapan, her iki oyuncu ile de Türkiye’de de vizyona yeni giren film hakkında konuşmuştu.

Hürriyet Pazar’daki Alden Ehrenreich söyleşisi daha genişti. Sinema yazarı Esin Küçüktepepınar’ın yaptığı söyleşi iki sayfayı kaplıyordu. Diğerinden farklı olarak, Ehrenreich’e Türkiye sineması ve Nuri Bilge Ceylan da sorulmuştu.

Eskiden yabancı oyuncularla yapılan söyleşilerde Türkiye ve Türk sineması mutlaka sorulurdu. Şimdilerde bu soruların olmadığı söyleşilere başka yerlerde de rastlıyorum. Dikkatimi çeken bu konuyu Barbaros Tapan ile konuştum:

“Ben HFPA (Hollywood Yabancı Gazeteciler Derneği) üyesiyim. HFPA stüdyolar tarafından ilk dikkate alınan, yönetmenler, yapımcılar ve oyuncuların ilk röportaj verdiği mecradır. Röportajlarda ağırlıklı olarak son yapılan film ile ilgili sorular sormamız gerekiyor. Bazı ünlü yıldızlar Türk olduğumu öğrenince kendileri konuyu açıyor. Ben de elimden geldiği kadar sormaya çalışıyorum. Benim röportajlarımın çoğu teke tek oluyor. Ama Alden Ehrenreich söyleşisinde toplam sekiz gazeteci vardık. Kalabalık gazeteci grubunun katıldığı ortamlarda her konuyu sorma şansımız olmayabiliyor.”

Doğrusunu söylemek gerekirse bu tip sinema söyleşilerinin teke tek yapıldığını sanıyordum. Meğer ünlü yıldızlarla toplu söyleşiler, uzun zamandır başvurulan bir yöntemmiş, son yıllarda iyiden iyiye yaygınlaşmış. Artık teke tek söyleşiler çok özel durumlarda ve televizyonlarda yapılabiliyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayrılık zamanı 04 Mart 2019 | 290 Okunma Olay yok yanıt var 25 Şubat 2019 | 73 Okunma Selvi boylum al yazmalım 18 Şubat 2019 | 385 Okunma Ödüllü fotoğrafa yalan etiket 11 Şubat 2019 | 261 Okunma Seçimler yaklaşırken 04 Şubat 2019 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar