Yahudiler üstün ırk mıdır?

Bu birincilere karşı Allah kendine inananları uyarır: ‘Onlara karşı elinizden gelen her gücü hazırlayın.

Yahudilerin yeryüzünde iki defa fesat çıkaracaklarını ve ilk çıkardıkları fesadı Allah’ın güçlü kuvvetli kulları ile cezalandırdığını, demek ki, ikinci fesatlarını da yine ancak böyle olanların engelleyebileceğini, önceki yazılarımızda İsra Suresi’ne dayanarak anlattık.

Kuranıkerim’le ilgili şu gerçek hep göz önünde bulundurulmalıdır: Müminlerin hayatında ne ne kadar önemli ise bu kitapta ona o kadar yer verilmiştir. Kuranıkerim’in temel konularından biri Yahudilerdir. Demek ki, onlar kıyamete kadar müminlerin önemli bir meselesi olmaya devam edeceklerdir. Onların müminlerin en şedit düşmanları olduğunu, bu konuda müşriklerin bile onlardan sonra geldiğini Allah haber verir (Mâide 82).

Hiçbir ırk üstün ya da lanetlik olarak yaratılmamıştır. ‘Hepiniz Âdem’densiniz, Âdem de topraktandır’. Milletler ancak yaptıkları sebebiyle laneti hak ederler. Lanet, Allah’ın kötülük yapanları rahmetinin kapsama alanından çıkarması ve kendi halleriyle baş başa bırakmasıdır.

...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sevgi imandandır 29 Nisan 2022 | 263 Okunma İki olay üzerinden iki ilginç kavram 24 Nisan 2022 | 267 Okunma Şeytan nedir? 22 Nisan 2022 | 350 Okunma Teravihin hikâyesi ve tilavetin başına gelenler 17 Nisan 2022 | 799 Okunma Savrulduğumuzun farkında mıyız? 15 Nisan 2022 | 350 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar