Sen Hz. Meryem kimdir bilir misin a densiz?

Densizin biri İlahiyat Fakültesindeki dersinde Hz. Meryem’e zina imasında bulundu. Sonra öğrenciler bu sözleri ifşa edince, Fakülte Twitter hesabından, söz konusu video için; öyle bir şey yok, “kesme, kırpma...

Densizin biri İlahiyat Fakültesindeki dersinde Hz. Meryem’e zina imasında bulundu. Sonra öğrenciler bu sözleri ifşa edince, Fakülte Twitter hesabından, söz konusu video için; öyle bir şey yok, “kesme, kırpma yapıştırma yöntemi ile birleştirilerek üretildiği bağımsız bir kuruluş raporu ile de kanıtlandı…” diye açıklama yaptı. Yani Meryem’i ya da İslam’ın değerlerini değil kendilerini aklamaya çalıştılar. Fakülte, elemanını korudu, rektörlük buna ses çıkarmadı. YÖK de rektörünü korumuş oldu. En azından şimdilik görünen bu.

Bunları yazarken aklıma gelen iki şeyi söyleyeyim: Birincisi, durup dururken hocanın konuşmasını şöyle keser, böyle eklersek ona böyle bir söz söyletmiş oluruz, deme ihtiyacını kim ve niçin duymuş olabilir? İkincisi, videonun montaj olduğunu söyleyen bu bağımsız kuruluşun adından neden söz edilmedi? Bunları da düşünelim.

Meryem validemize geçmeden önce bu olay kadar üzücü olan başka bir şeyden daha söz etmek istiyorum. İslam’ın hükümleri konusunda serbest atış yapmayı adet haline getiren bazı yandan akademisyenler de fakültenin bu açıklamasını hesaplarına alıp alkışladılar yani fakülteyi destekleyip bu saygısız herifi savundular.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sevgi imandandır 29 Nisan 2022 | 263 Okunma İki olay üzerinden iki ilginç kavram 24 Nisan 2022 | 268 Okunma Şeytan nedir? 22 Nisan 2022 | 350 Okunma Teravihin hikâyesi ve tilavetin başına gelenler 17 Nisan 2022 | 799 Okunma Savrulduğumuzun farkında mıyız? 15 Nisan 2022 | 350 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar