Onursuz sapkınlıkların sebepleri ve demokrasi

Demokrasi içi boş bir kavramdır, değer teklif etmez. Eğer demokraside değerlerden söz ediliyorsa bu demokrasiden değil, insanın bu değerleri fıtratı ve vicdanı ile ön kabulündendir. Mesela çoğulculuk...

Demokrasi içi boş bir kavramdır, değer teklif etmez. Eğer demokraside değerlerden söz ediliyorsa bu demokrasiden değil, insanın bu değerleri fıtratı ve vicdanı ile ön kabulündendir. Mesela çoğulculuk demokratik değildir ahlakidir. Esas olan ahlaktır, demokrasi ahlakı koruduğu ölçüde değer ifade eder. Yani demokrasi bizatihi gaye değildir. Eğer seçilebilmek için ahlak ilkeleri çiğneniyorsa öyle bir demokrasi beş para etmez.

Bizim için ahlakın kaynağı Halik’tir. Ahlak, Halik kökündendir. Halik’in güzel dediği ahlaki olandır. O’nun güzel olanı açıklamadığı alanlarda ise kaynak, açıkladıklarına aykırı olmamak şartıyla akıldır ve insanların genel kabulüdür, maruftur. Çünkü akıl vahyin, yani Halikın insandaki temsilcisidir.

Dünyada ahlaksızlığı teşvik eden bireyler olabilir ama böyle bir sistem yoktur. Komünizmin dahi, eskiden bize anlatılanların aksine bir ahlakı vardır. Ahlakı tamamen reddeden ve canı istediği gibi yaşamayı hedefleyen varlıklar insan olmaktan çıkarlar. Kuranıkerim’in ‘esfel-i safilin’ / aşağıların da aşağısı dediği kimseler, ahlaki değerleri bütünüyle reddeden hedonist mahluklardır. İnsandan başka hiçbir hayvan bu çukura düşmez. En büyük değer insana verildiği için o bu değeri reddedince böyle alçalır.

Biz hadisi şerifleri düz mantıkla okur geçeriz, onları metafizikleriyle düşünmeyiz ve onları sıradan sözler sanırız, üzerlerinde bilimsel çalışmalar yapma gücümüz yok. Böyle olunca da eloğlu bize pek çok pisliği bilimsellik ambalajıyla yutturur. Oysa bilimin ideolojilerden ve ön kabullerden soyutlanabilmesi çok zordur.

Şu hadisi şerife kulak verelim; ‘Resulüllah Efendimiz (sa) kadınsılaşan erkeklere ve erkeksileşen kadınlara (muhannes, müteraccil) lanet etti. Böyle olanları evlerinize sokmayın buyurdu. Resulüllah’ın kendisi filancayı, Ömer de falancayı bu sebeple evinden çıkardı’. Bunlar bugün travestiye karşılık gelebilir ve travestilerin çoğunluğu erkektir. Demek ki, travestilik sapkınlığının iradi ve değiştirilebilir özelliği vardır. Duygusal zıtlık yaşayan transseksüeller ise onlara göre daha zor hastalardır. Bunun doğuştan olduğu ve değiştirilemeyeceği iddia edilir, ama bu da kesin bir bilimsel veri değildir. Öyle de olsa çaresini ve tedavisini aramak gerekir.

Dediğimiz gibi, bu sapkınlıkların sebepleri ideolojik saplantılardan ve ön kabullerden uzak bir şekilde araştırılsa bu sebeplerin çoğunun İslam’ın yasakladığı cinsel haramları yapmaktan ileri geldiği görülür. Neden kadınların ve erkeklerin tesettürlü olması gereken yerleri farklıdır? Bunu biz söylediğimizde dudak bükülür ama Wilhelm Rich’e sorarsanız kitabında kadının ve erkeğin her bir organının farklı cinsel uyarılar gönderdiğini uzun uzun anlatır. Tabii onun tesettürle bir derdi yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sevgi imandandır 29 Nisan 2022 | 263 Okunma İki olay üzerinden iki ilginç kavram 24 Nisan 2022 | 268 Okunma Şeytan nedir? 22 Nisan 2022 | 350 Okunma Teravihin hikâyesi ve tilavetin başına gelenler 17 Nisan 2022 | 799 Okunma Savrulduğumuzun farkında mıyız? 15 Nisan 2022 | 350 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum