Katar bize neyi anlatıyor?

Evet, Katar olayı bize çok şeyler anlatıyor, bazılarını söyleyelim:Allah yer altı zenginliklerinin en büyüğü olan petrolü İslam Dünyası'na boşuna vermedi. Bizim hukukumuzda böyle varlıkların...

Evet, Katar olayı bize çok şeyler anlatıyor, bazılarını söyleyelim:

Allah yer altı zenginliklerinin en büyüğü olan petrolü İslam Dünyası'na boşuna vermedi. Bizim hukukumuzda böyle varlıkların adı ‘rikâz’dır ve rikâz’ın beşte biri fukaranın hakkıdır. Oysa petrolü elinde bulunduran İslam ülkeleri onun beşte birini hak edenlere vermeyince, yarısından çoğunu işgalciler alıyor. Bu Allah’ın onlara doğrudan, bize de dolaylı bir cezasıdır.

İsrail ve petrol Ortadoğu’da bulunduğu ve Müslümanlar da güçsüz ve başsız olmaya devam ettiği sürece müstemlekecilerin bu topraklardaki zulmü hiç bitmeyecektir.

Barış içinde bir dünya sloganı zayıfları kandırma söylemi olmaktan asla öte geçmez. Dünya hiçbir zaman savaşsız olmadı, olmayacak. Savaştan zarar görmemek için güçlü olmak gerek. ‘Hazır ol cenge, ister isen sulhu salah’ diye boşuna söylememişler. Resulüllah (sa) ‘Savaşı arzulamayın, afiyet isteyin, ama savaşmak zorunda kalırsanız sabır ve sebat gösterin ve bilin ki, cennet kılıçların gölgesi altındadır’ (B) buyurmuş. Bu hadisi şerifin bize anlattığı şey şudur: Savaş bizatihi istenen bir şey değildir, ama buna her zaman mecbur kalacaksınız, o halde hazırlıklı olun. Şu mealdeki ayeti kerime bu konuda hiç değişmeyecek evrensel bir kuraldır: “Onlara karşı gücünüzün yettiği her türlü kuvveti ve savaş atları hazırlayın. Böylece hem Allah’ın düşmanlarını hem kendi düşmanlarınızı hem de bunların dışında sizin bilmediğiniz ama Allah’ın bildiği düşmanları korkutup caydırmış olursunuz. Allah yolunda her ne harcarsanız size eksiksiz iade edilir, hiçbir haksızlığa uğramazsınız” (Enfâl 60).

Ayette ‘korkutma’ diye çevrilen kelimenin aslı ‘irhab’dır. İrhab caydırıcı bir korkutmanın adıdır. Oysa bugün Araplar bu kelimeyi terör anlamında kullanıyor, teröriste de irhabî diyorlar. Terör ya da terörist emperyalistlerin yönetip, içini kendi çıkarlarına göre doldurdukları kelimelerdir. Onların sömürülerine direnen bütün halklar teröristtir, ülkesini korumak için çırpınan HAMAS teröristtir ve şimdi de İhvan'ı terörist ilan ettiler. Müstemlekecilikten kurtulup ayağa kalkmak ve kendi haklarını savunmak isteyen her hareketi terör hareketi olarak gösteriyorlar, gösterecekler. Bu da bir nevi savaştır, buna da hazırlıklı olmak gerek. Allah (cc) ‘düşmanlarınızı irhab/caydırmak için güçlü olmalısınız’ buyuruyor. O halde irhab gerekli olan bir şeydir, ama bu zulmedenleri caydırmak içindir, insanları korkutup servetlerini ellerinden almak için değil. Böylesini bugün ABD, İngiltere ve diğer güçlü ülkeler yapıyor. Terörü engelleme bahanesiyle Katar’a ders vermek istediklerini söyleyenler, terör örgütlerine, PYD’ye yüzlerce TIR silah veriyorlar, herkesle âdeta alay ediyorlar. O halde ya İslam’ın caydırıcı irhabı olacak, ya da güçlü ülkelerin terörü hiç bitmeyecektir.

İzleyen ayetin meali şöyledir: “Onlar barışa yanaşırlarsa sen de yanaş ve Allah’a dayan, çünkü O hem Semi’dir/her şeyi duyar ve gereğini yapar, hem Alîm’dir/her şeyi bilir (Enfâl 61).

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sevgi imandandır 29 Nisan 2022 | 263 Okunma İki olay üzerinden iki ilginç kavram 24 Nisan 2022 | 267 Okunma Şeytan nedir? 22 Nisan 2022 | 349 Okunma Teravihin hikâyesi ve tilavetin başına gelenler 17 Nisan 2022 | 798 Okunma Savrulduğumuzun farkında mıyız? 15 Nisan 2022 | 350 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar