Arakan ve Ashab-ı Uhdûd: Müslümanları hendeklerde yakanlar

Arakan’la ilgili haberleri her okuyup yanmış cesetlerin resimlerini gördüğümde Ashab-ı Uhdûd aklıma gelir. Burûc/Burçlar Suresi bize böyle bir olay nakleder, belli ki bizim bundan dersler çıkarmamızı...

Arakan’la ilgili haberleri her okuyup yanmış cesetlerin resimlerini gördüğümde Ashab-ı Uhdûd aklıma gelir. Burûc/Burçlar Suresi bize böyle bir olay nakleder, belli ki bizim bundan dersler çıkarmamızı öğütler.

Burûc Suresi Mekke’de Müslümanların işkence görmeye başladıkları günlerde, onlara ve benzerlerine bir teselli olarak inmiştir. Adını, ilk ayetinde geçen ve “burçlar” an­lamına gelen “burûc” kelimesinden alır. Sure hem müminlere, hem de imanından ötürü onlara zulmedenlere dersler içerir. Tarihte olanları anlatarak şimdiki müminlere de sabır ve tahammül öğütlenir.

Bir teselli ve bir bayram hediyesi olarak bu surenin mealini ve kısa açıklamasını yapmayı denedim. (Parantez içindekiler açıklamalardır). Buyurun:

Yemin olsun burçlar­ içeren semaya,

Ve o vadedilen güne (Kıyamet gününe),

Şahit olana ve şahit olunana…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sevgi imandandır 29 Nisan 2022 | 263 Okunma İki olay üzerinden iki ilginç kavram 24 Nisan 2022 | 268 Okunma Şeytan nedir? 22 Nisan 2022 | 350 Okunma Teravihin hikâyesi ve tilavetin başına gelenler 17 Nisan 2022 | 799 Okunma Savrulduğumuzun farkında mıyız? 15 Nisan 2022 | 350 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar