Sümer fahişeleri ve modern fahişeler

Bizim solcularımız, hatta çoğunlukla aydınımız bu milletin inancından, kültüründen ve medeniyetinden o kadar uzaktır ki, dinle ilgili konuştuklarında sapla samanı karıştırırlar ve çoğu...

Bizim solcularımız, hatta çoğunlukla aydınımız bu milletin inancından, kültüründen ve medeniyetinden o kadar uzaktır ki, dinle ilgili konuştuklarında sapla samanı karıştırırlar ve çoğu zaman da bunu kasıtlı ve ideolojik davrandıkları için yaparlar. Cemil Meriç “Bizim aydınımız din düşmanı değil, İslam düşmanıdır” der. Onun şu tespiti daha vurucudur: “Dünyanın bütün tımarhaneleri bizim aydınlarımız yanında birer aklıselim abidesidir”. Gerçi o aydından söz ediyor, ben ise bir yazardan bir alıntı yapacağım. Polemik, tarzım ve becerdiğim bir şey değil ama hayretimi celp ettiği için bunu yapmak zorunda kaldım.

Işıl Özgentürk Cumhuriyet’te buyuruyorlar ki:

“Öğrencilerimden biliyorum, başlarını kapatan gencecik kızlara soruyorum: “Neden?”. Kiminin babası istemiş, kimi kendiliğinden başını kapatmış. Ama türbanın nereden geldiğini bilmiyorlar. Kur’an’da yazıp yazmadığını bilmiyorlar. Onlara türbanın Sümerlere dayandığını, bu uygarlıkta zengin ailelerin ilk kızlarını fahişelik görevi yapmaları için belli bir süre tapınaklara yollamak zorunda olduğunu anlatıyor, halk karıştırmasın diye de bu kızların başını örtmesinin zorunlu kılındığını söylüyorum. İlk baş örtünme onlarda, ardından Yahudiler de bu geleneği değiştirerek almışlar ve kiliselerde yaşayan rahibelerin bu biçimde örtünmeleri herkes tarafından kabul edilmiş. Bu bilgiyi verdiğim için bana teşekkür edenler bile var”.

Bu paragrafta o kadar tutarsızlıklar var ki, hangi birini konuşalım?

Zenginler kızlarını neden fahişe yapsın? Dünyanın hangi dininde tapınakla fahişelik arasında ilişki vardır? Yahudilerin kiliseleri ve kiliselerinde yaşayan rahibeleri mi var? Bunları geçelim.

‘Öğrencilerim’ deyince hanımefendinin bir üniversitede öğretim üyesi olduğunu sandım, öğretim üyesi nasıl böyle saçma şeyler söyler, uzmanlık alanı nedir diye merak edip baktım. Kadıköy Belediyesi Aile Danışma Merkezi’ne bağlı film atölyesinde çalışıyormuş. Öğrencileri de oraya gelen kursiyer genç kızlar. Sonra aklıma geldi, yıllar önce Sümerolog diye tanıtılan bir teyze bu bilimsel olaydan söz etmişti. Yazarımız değil ama o muhtemelen bir akademisyendir, daha tutarlı şeyler söylemiştir, bu da söylediklerini ona dayandırmaktadır diye Google amcaya sordum. Muazzez İlmiye Çığ. Meğer o da bir müze memuruymuş. Elbette kurs öğretmeni, ya da müze memuru olmak tutarlı olmaya mani değil. Ama ortada bilimsel bir izah yok. Muazzez Hanımefendi depoda Sümerlere ait tablet parçaları bulmuş, onlar üzerinde çalışma yapmış ve bu yazarımızın söylediği bu yüksek hakikatlere ulaşmış. Tablet denilen şeyler de paramparça imiş; bir kısmı Amerika’da, bir kısmı Avrupa’da ve bir kısmı da İstanbul Arkeoloji Müzesi arşivinde bulunuyormuş. Sonra bu derin çalışma ile Sümerolog olmuş ve ilmi hayatı boyunca işte bu müthiş gerçeği keşfetmiş. Bizim yazarımız da ‘türbanın nereden geldiğini bilmeyen’ kızlara bu müthiş bilimsel gerçeği muhtemelen ondan alarak anlatıyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sevgi imandandır 29 Nisan 2022 | 260 Okunma İki olay üzerinden iki ilginç kavram 24 Nisan 2022 | 266 Okunma Şeytan nedir? 22 Nisan 2022 | 349 Okunma Teravihin hikâyesi ve tilavetin başına gelenler 17 Nisan 2022 | 795 Okunma Savrulduğumuzun farkında mıyız? 15 Nisan 2022 | 350 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar