Gençliği ifsat edenler, mutasyona uğramış şeytanlar ve modern deccallar

Hükümet çevrelerinin gençliğin sorunlarıyla ilgilenme adına bir takım çalışmalar yaptığını, bütün kurumlardan, bu arada isabetli bir şekilde Diyanet’ten destek istediğini görüyor ve...

Hükümet çevrelerinin gençliğin sorunlarıyla ilgilenme adına bir takım çalışmalar yaptığını, bütün kurumlardan, bu arada isabetli bir şekilde Diyanet’ten destek istediğini görüyor ve bunu hararetle destekliyoruz

Kim ne derse desin, bu iktidar pek çok alanda, hayalini dahi kuramadığımız başarılar gerçekleştirdi. Bunu mücamele için değil bir şükran-ı nimet olarak söylemeliyiz, teslim etmeliyiz, dile getirmeliyiz, bunun için Allah’a hamd etmeliyiz. Yoksa nimetin kadrini bilmeyenin ilk cezası, o nimetten mahrum olmak olduğunu da ayrıca bilmeliyiz.

Buna karşılık milli eğitimde, dolayısıyla gençlikte, kültürde, toplumsal ahlakta istenilen insani seviyeye ulaşılamadı eleştirilerini de hesaba katmamız ve gereği neyse onu yapmamız gerekiyor. Ama bu eleştirilere başlarken bir noktayı da görmeliyiz ki, o da şudur: Bu bozulmanın, ya da bir türlü düzelememenin ilk sebebi küresel kültür istilasıdır.

Nefsinin kulu olan insanoğlunun tarihten beri ahlaksızlıklara bu kadar kolay ulaşabildiği bir zaman hiç olmadı. Arsızlıklar hiçbir zaman bu kadar göz göre göre yapılmadı, mahremiyet hiçbir zaman bu kadar yara almadı. Resulüllah Efendimiz (sa) bu hali kıyamet işaretlerinden sayar. Müslim’deki bir hadisi şeriflerinde, ‘o zaman gelince insanlar da merkepler gibi çarşıda pazarda (utanmadan) ilişki kuracaklardır’ der.

Ahlaki değerler hiçbir zaman bu kadar törpülenmedi. Modernleşme ile birlikte salt akılcılık değer tanımayan bilimi, değersiz bilim sekülarizmi, sekülarizm ibahiliği, yani sınırsız hazcılığı, hedonizmi sonuç verdi. Hedonizm ise küresel ölçekte başkalarının elindekini de almayı, onları da ahlaksız yapmayı, buna direnenler olursa onların inanç ve kültürlerini tahrip etmeyi, boyun eğmeyenleri öldürmeyi, imha etmeyi kısaca zulmü sonuç verdi.

İnternet ve uydu televizyonculuğu ülke sınırlarını ortadan kaldırdı, mahremiyetin bütün perdeleri yırtıldı. Bu küresel vampirlerin ülkemizdeki ajanları da içeriden onlara yardım ettiler. Din, iman ve ahlak adına neyimiz varsa ona saldırdılar, saldırıyorlar. Televizyonları ve gazeteleriyle bu küresel savaşın öncü gücü oluyorlar. Ne kadar sapık ilişkiler, ensest haberler varsa hepsini, şüyuu vukuundan beter tarzda haber yapıp reklam ediyor ve zihinlerde bunları sıradanlaştırıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sevgi imandandır 29 Nisan 2022 | 263 Okunma İki olay üzerinden iki ilginç kavram 24 Nisan 2022 | 267 Okunma Şeytan nedir? 22 Nisan 2022 | 349 Okunma Teravihin hikâyesi ve tilavetin başına gelenler 17 Nisan 2022 | 798 Okunma Savrulduğumuzun farkında mıyız? 15 Nisan 2022 | 350 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar