Türkiye yoksa çözüm de yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Brüksel'de. Erdoğan ve beraberindeki heyet NATO devlet ve hükümet başkanları toplantısına katılacak.Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mayıstaki son ziyareti. Hindistan'la başlayan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Brüksel'de. Erdoğan ve beraberindeki heyet NATO devlet ve hükümet başkanları toplantısına katılacak.
Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mayıstaki son ziyareti. Hindistan'la başlayan, Rusya, Kuveyt, Çin ve ABD ziyaretleriyle devam eden bu yoğun etkileşim trafiği Brüksel'de son bulacak.
Erdoğan'ın bu ziyaretlerdeki öncelikli hedefi Türkiye'yi bir çekim merkezi haline getirmek ve Türkiye ekonomisinin büyümesine, istikrarına katkı sunmak. Bu çerçevede doğrudan karşılıklı yatırımları artırmayı, ticaret hacmini genişletmeyi öngören birçok anlaşma imzalandı.

***

Erdoğan'ın yurtdışı ziyaretlerinin ikinci önemli hedefi Türkiye'nin gerek bölgesindeki sorunlara gerekse de küresel krizlere yaklaşımı konusunda muhataplarını birinci elden bilgilendirmek ve destek almak. Bu bağlamda iki önemli başlık var karşımızda. Bir, terörlemücadele. İki, mülteci akını.
Türkiye uzun süredir bir yandan DEAŞ terörüyle, bir yandan PKK terörüyle, diğer bir yandan da FETÖ terörüyle mücadele ediyor. Buna mukabil bu mücadelesinde yalnız, uluslararası destekten yoksun durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.907 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar