Taç giyen baş akıllanır!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ABD'de. Malum, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi ile ilgili müzakerelerde bulunmak üzere orada adalet bakanı. Perşembe günü Washington DC'de SETA'nın organize ettiği bir panelde...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ABD'de. Malum, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi ile ilgili müzakerelerde bulunmak üzere orada adalet bakanı. Perşembe günü Washington DC'de SETA'nın organize ettiği bir panelde konuşan Bozdağ önemli mesajlar vermiş. Bir yandan 15 Temmuz'da neler yaşandığını, öte yandan FETÖ yapılanmasının ne tür bir bela olduğunu bir kez daha anlatmış.
Devletlerin kendine tehdit olarak gördüğü yapıları idari birimlerinden ayıklama hakkı olduğunu, Türkiye'nin tam da bunu yaptığını belirtmiş. Aynı zamanda Türkiye'de 15 Temmuz sonrası ortamda dahi hukukun üstünlüğüne ve adil yargılama hakkına herhangi bir halel gelmediğini örnekleriyle ortaya koymuş.
Bozdağ, FETÖ'nün Hillary Clinton'la yakın ilişkileri olduğu yönünde çeşitli spekülasyonlar olduğu, Clinton başkan seçilirse neler yaşanacağı ile ilgili sorulara orijinal bir cevap vermiş: Taç giyen baş akıllanır!
Umarız öyle olur...

İşte bundan 15 Temmuz bir diriliş
Aynı gün 15 Temmuz ve FETÖ ilişkisi üzerine bir başka toplantı da İstanbul'da gerçekleşti. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İGETEV, Sabah, Daily Sabah ve AHaber işbirliğiyle organize edilen toplantı son derece özgün bir formata sahipti. Dünyanın farklı bölgelerinden 70'i aşkın sivil toplum kuruluşunun yöneticileri Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Raşit Küçük konferans salonunda buluştu.
Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından ilk konuşmayı Dr. Esra Albayrak yaptı. Albayrak 15 Temmuz'u nasıl tecrübe ettiğini Marmaris'te ailesiyle birlikte neler yaşadığını net, samimi ve içten bir biçimde anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nasıl dirayetli bir liderlik sergilediğini onun anlatımlarında bir kez daha görmüş olduk. Albayrak, tanıklıklarının ötesinde, dikkate değer analizler yaptı ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen muhataplarını FETÖ'nün sadece Türkiye için değil bütün dünya ülkeleri için bir tehdit olduğu konusunda uyardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.907 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar