Sesimizi kısamazsınız

Türkiye için tarih hızlı akıyor. Mayıs Türkiye'nin çok önemli stratejik ittifaklar oluşturacağı, kritik işbirliği zeminleri inşa edeceği bir ay olacak.Bu yazı yayınlandığında...

Türkiye için tarih hızlı akıyor. Mayıs Türkiye'nin çok önemli stratejik ittifaklar oluşturacağı, kritik işbirliği zeminleri inşa edeceği bir ay olacak.
Bu yazı yayınlandığında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet bugün Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de olacak.
Cumhurbaşkanı Türkiye-Hindistan İş Forumu'na katılacak, mevkidaşı Pranab Mukherjee, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Ansari ve Başbakan Narendra Modi ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.
Bu, 7 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde Hindistan'a yapılan ilk ziyaret.
Ziyaretin bir diğer önemli yanı da 16 Nisan sonrasında Cumhurbaşkanının ilk yurt dışı seyahati olması.

***

Hindistan dünyanın yedinci büyük ekonomisi konumunda. Hindistan nüfusunun yarısı 25 yaşın altında ve 2020'de dünyanın en genç nüfusunu barındıran ülke olması öngörülüyor.
Türkiye ve Hindistan arasındaki mevcut ticaret hacmi 6.5 milyar dolar. İki ülkenin potansiyeli düşünüldüğünde bu ticaret hacminin en kısa sürede 10 milyar doların üzerine çıkarılması gerekiyor.
Kuvvetle muhtemeldir ki ikili görüşmelerde ticaret hacmini artırmak için yerli para birimiyle ticaretin önünün açılması gündeme gelecek. Bunun yanında turizm alanında çok daha güçlü işbirliklerinin tesisi ve karşılıklı olarak doğrudan yabancı yatırımların artırılması hususları da müzakere edilecek.
İki ülkenin ortak bir özelliği var. Her ikisi de küresel sistemin önüne koyduğu dayatmaları aşmaya, kendi önüne konan ödevleri yapmak yerine, kendisine özgün bir gelecek tasavvuru inşa etmeye çalışıyor.

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'dan döndükten bir gün sonra Rusya'ya, 10 gün sonra Çin'e ve hemen ardından ABD'ye gidecek.
Yürütülen bütün kuşatılma girişimlerine, sürdürülen kirli propaganda savaşlarına rağmen Türkiye doğru bildiği yolda ilerlemeye devam ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.907 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar