Neden evet diyoruz?

Salı günü Eskişehir'deydik. Bugün Aydın, yarın da Antalya'da olacağız. Sabah yazarları olarak bir süredir Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye için önemini anlatmaya çalışıyoruz....

Salı günü Eskişehir'deydik. Bugün Aydın, yarın da Antalya'da olacağız. Sabah yazarları olarak bir süredir Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye için önemini anlatmaya çalışıyoruz. Geçen hafta da bu çerçevede Mersin ve Adana'da paneller düzenledik.
Derdimiz, Türkiye'nin yakaladığı bu tarihi fırsatı değerlendirmesine katkıda bulunmak. Elimizden geldiğince, karınca kararınca.
Ret cephesinin korku ve yalan siyasetine inat, yaptığımız konuşmalarda yeni hükümet sisteminin içeriğini bütün açıklığıyla ortaya koymaya çalışıyoruz. Bir yandan 15 Temmuz ruhunun 16 Nisan referandumunda nasıl tecessüm ettiğini anlatıyoruz. Diğer yandan bugün geldiğimiz noktaya, modern Türkiye tarihi içinde demokratik meşruiyete inanan, halkın iradesine güvenen yerli ve milli güçlerle devletin sahibi olduğunu düşünen bir grup imtiyazlı Batıcı azınlık arasındaki uzun ve çetin mücadelenin sonunda geldiğimizi ortaya koyuyoruz. 16 Nisan'dan evet sonucu çıktığında darbelerle, darbe anayasalarıyla ve darbe kurumlarıyla halkın iktidarını sınırlandırmaya çalışan aktörlerin büyük bir hezimet yaşayacaklarını belirtiyoruz.
Halk Cumhuriyet tarihi boyunca tepeden inmeci politikalarla teslim alınmaya çalışılan iradesine sahip çıktı. Bütün manipülasyonlara rağmen rasyonel tercihlerde bulundu.
Geleceğine sahip çıktı, sivil siyasetin alanını genişletti. Her darbe sonrasında yine kendisini temsil edeceğini düşündüğü aktörleri iktidara taşıdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.771 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.906 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar