Konformizmle abat olunmaz!

Yeni dönemin imkânları da çok, meydan okumaları da. 15 Temmuz'dan sonra bu ülkede millet lehine pek çok gelişme yaşandı. 1. Terör örgütleriyle çok daha etkin bir mücadele başlatıldı. PKK'ya...

Yeni dönemin imkânları da çok, meydan okumaları da. 15 Temmuz'dan sonra bu ülkede millet lehine pek çok gelişme yaşandı.
1. Terör örgütleriyle çok daha etkin bir mücadele başlatıldı. PKK'ya ağır kayıplar verdirildi. FETÖ devletten temizlenmeye başladı.
2. Devlet yeni bir güvenlik doktriniyle sadece sınırlarımız içinde değil, sınırlarımız dışında da terörle mücadele edeceğini gösterdi. Türkiye ilk defa bölgesinde bu kadar açık ve net biçimde kurulan bir oyunu bozdu. Sınırında kurulmak istenen ve bölgeyi on yıllar boyu istikrarsızlaştıracak olan terör devletini engelledi.
3. Türkiye sistematik biçimde sürdürülen uluslararası tecrit girişimlerini her seferinde boşa çıkardı. Ne Batı'dan koptu, ne de Batı dışı dünyayla ilişkilerini Batı'nın istediği gibi kurdu. ABD ile ilişkilerini normalleştirmek için çabalarken, Rusya ve Çin'le yeni bir ilişki zemini inşa etti. Avrupalı ülkelerin tahriklerine kapılmadı. Çıkarları neyi gerektiriyorsa ona göre hareket etti.
4. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin yıllardır hasretini çektiği hükümet sistemi değişimi hayata geçirildi. 16 Nisan 2017'de siyasal istikrarımız, ekonomik büyümemiz, demokrasimiz adına dev bir adım atıldı.
5. Yerli ve milli siyaset güç kazandı. Toplumsal alanda eşi benzeri görülmemiş bir milli seferberlik ve mutabakat ortamı oluştu.
6. Meşruiyetini halktan alan güçlü bir siyasal liderliğin Türkiye için ne denli büyük bir kazanım olduğu fark edilmiş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasal liderliği toplumun çok büyük bir kesiminde kabul gördü, takdir topladı.
7. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tehdidin boyutları hakkında bir toplumsal farkındalık oluştu. Toplum hiç olmadığı kadar yüksek bir siyasal bilinç geliştirdi.
8. Bürokratik oligarşi zayıfladı, devlet yönetiminde ilk defa siviller bu denli güç kazandı. Devletin tehdit algısı, bürokratik oligarşinin temsilcisi konumundaki askerler tarafından değil, sivil siyasetçiler tarafından belirlenmeye başladı.
15 Temmuz destanından, 15 Temmuz kıyamından nefret edenler, 15 Temmuz'da sokağa çıkan halkı "Erdoğan'ın milisleri" diye aşağılayanlar işte bütün bunlardan rahatsızlık duyuyorlar. Çıldırıyor, öfkeden kuduruyorlar.

***

Evet, bunlar imkânlar. Bir de meydan okumalar var. Hafife almamız gereken, bastırmamız değil yüzleşmemiz icap eden meydan okumalar bunlar.
Her şeyden önce yeni dönemde "inşa" ve "mücadele"nin beraber yürütülmesi bir zorunluluk. Ve bu hiç de kolay değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.771 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.906 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar