‘Hayır’cıların temsil krizi

Ret cephesi, hayır kampı ciddi bir kriz, ciddi bir temsil sıkıntısı yaşıyor.Bir dönüp bakalım. Bugün 16 Nisan'daki referandumda hayır oyunu kim ya da kimler temsil ediyor?İlk aklımıza elbette CHP geliyor. Kemal...

Ret cephesi, hayır kampı ciddi bir kriz, ciddi bir temsil sıkıntısı yaşıyor.
Bir dönüp bakalım. Bugün 16 Nisan'daki referandumda hayır oyunu kim ya da kimler temsil ediyor?
İlk aklımıza elbette CHP geliyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve partisi referandumda neden "hayır" denmesi gerektiğini anlatabiliyor mu?
Referandumun ana meselesi olan yeni hükümet sistemi hakkında anlamlı, tutarlı cümleler kurabiliyor mu? Bırakın referandumdan hayır çıkması durumunda mevcut hükümet sistemi krizinin nasıl aşılacağını, neden hayır çıkması gerektiğini savunabiliyor mu?
Hayır. Peki ya ne yapıyor?
Her gün yeni bir yalana sarılıyor, korku imalatı yapıyor.
Bölünme, rejim değişikliği, tek adamlık vs. derken şimdi de "mültecilere vatandaşlık verilecek" yalanını dolaşıma sokuyor. Kılıçdaroğlu 16 Nisan referandumundan hayır sonucu çıkarmak için her yolu mubah görüyor.
Çünkü referandumdan evet çıkarsa kendi siyasi geleceğinin tehlikeye gireceğini çok iyi biliyor. Türkiye siyasetindeki geleceğinden bahsetmiyorum, partisindeki yerinden söz ediyorum.

***
Hayır bloğunun bir diğer aktörü HDP. Aktör dediğime bakmayın, çalıların arkasına saklanmış, fısıltılarla cılız bir kampanya yürütüyor HDP.
Türkiye'nin diğer bölgelerinde değil, sadece güneydoğusunda, alttan alta çalışıyor HDP.
7 Haziran öncesinde "Refah Partisi usulü kampanya yaptığı" söylenen, her yerde görünen, "seni başkan yaptırmayacağız" diye ortalığı inleten HDP'den bahsediyorum.
HDP, görünmüyor, görünemiyor, çünkü tepki çekeceğini biliyor. Tipik suçlu psikolojisiyle hareket ediyor.
Güneydoğu'da bile yürüttüğü "çukur siyaseti" ve "terör destekçiliği" dolayısıyla ciddi şekilde eleştiriliyor HDP.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.907 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar