FETÖ’nün müttefikleri yeniden siyaset sahnesinde

Yapay birlikteliklerden yalancı baharlar doğar. Ötesi olmaz. Yenikapı ruhu dağılıyor diye kimse veryansın etmesin.Yenikapı ruhu yerinde duruyor. 15 Temmuz'u milli kurtuluş günü yapan, bu ülkeyi yeniden vatan yapan ruh...

Yapay birlikteliklerden yalancı baharlar doğar. Ötesi olmaz. Yenikapı ruhu dağılıyor diye kimse veryansın etmesin.
Yenikapı ruhu yerinde duruyor. 15 Temmuz'u milli kurtuluş günü yapan, bu ülkeyi yeniden vatan yapan ruh yaşıyor. Bu millete can vermeye devam ediyor.
Bu ruh, ülkenin büyümesi, kalkınması, refahı ve demokratikleşmesi için yeter de artar.
Devletin yeniden yapılandırılması için ihtiyacımız olan da bu ruh.
Dış baskılarla, terör örgütleriyle mücadele ederken temel dayanağımız da bu ruh. O ruhun sigortası Yenikapı meydanıydı.
Yenikapı'da, sahnedeki gerçek liderlerdi.
Nitekim sahnedeki gerçek liderler bu meydana sahip çıkmaya, o meydanın sinerjisini temsil etmeye devam ediyorlar.
Bir de sahnede eğreti duran ve sahneye hiç çıkamayanlar vardı. Onların derdi en azından 15 Temmuz'dan önceki üç yıl boyunca çok netti. FETÖ'cülerle aynı amaca matuf şekilde siyaset yaptılar. Erdoğan'ı indirmek için uğraş verdiler. Evet, siyasetlerinin merkezinde bu hedef vardı. Siyasi kimlikleri Erdoğan düşmanlığıyla şekillendi. Sahi, FETÖ'cüler 15 Temmuz'da neden darbe yapmaya kalktı? Amaçları neydi? Erdoğan'ı indirmek değil miydi?
15 Temmuz'a kadar gayrı milli muhalefet bloğu, aynı amaca hizmet ettiğini düşündüğü için FETÖ'yle işbirliğine girdi. Siyasal enerjilerini, varlarını yoklarını gayrımeşru yöntemlerle Erdoğan'ı indirmek için seferber ettiler.
FETÖ'yle çarpık bir ilişki geliştirdiler.
FETÖ'nün Gezi'deki manipülasyonlarına ortak oldular, 17-25 Aralık'taki kirli operasyonlarına alkış tuttular, söylemlerini siyaset sahnesine taşıdılar. 2013'ün sonundan 15 Temmuz 2016'ya kadar "Erdoğan düşmanlığı"yla nefes alıp veren gayrımilli muhalefet bloğu "darbe girişimi"yle birlikte pozisyon değiştirdi. Ya FETÖ tarafından kullanıldıklarını darbe gecesi fark ettiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.907 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar