Enseyi karartmayalım, işimize bakalım

Türkiye'de muhalefetin büyük bölümü demokratik siyasal rekabet anlayışını içselleştiremediği, yapıcı bir muhalefet performansı ortaya koyamadığı için AK Parti her seferinde kendi muhalefetini...

Türkiye'de muhalefetin büyük bölümü demokratik siyasal rekabet anlayışını içselleştiremediği, yapıcı bir muhalefet performansı ortaya koyamadığı için AK Parti her seferinde kendi muhalefetini kendisi üretmek zorunda kalıyor. Teslim etmek gerekir ki bu AK Parti'nin bir becerisi. AK Parti kendisini sorunsallaştırabilen, kendi politikalarını masaya yatırıp uzun uzun tahlil edebilen bir parti.

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin yeniden başına geçtikten sonra bu özeleştiri sürecini yeniden işletmeye başladı. Erdoğan bu süreci işletirken şu iki riski de göz önünde bulundurdu:
1) Türkiye siyaseti, AK Parti siyasetinden ibaret değil. AK Parti, Türkiye siyasetine uygulanabilir çözüm önerileriyle katkı sunar, somut icraatlarıyla toplum önüne çıkarsa o takdirde başarılı olabilir.
2) AK Parti'nin kendi kendini sorgulama becerisi, partide bir motivasyon kaybına yol açmamalı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.771 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.906 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar