Dış güçlerin müdahalesi son bulacak

Siyasi istikrarsızlığın ürettiği en ağır maliyet nedir biliyor musunuz? Dış müdahalelere açık olmak. Dış müdahale dediğimde askerin yahut yargının müdahalesinden bahsetmiyorum. Düpedüz...

Siyasi istikrarsızlığın ürettiği en ağır maliyet nedir biliyor musunuz? Dış müdahalelere açık olmak. Dış müdahale dediğimde askerin yahut yargının müdahalesinden bahsetmiyorum. Düpedüz yabancı ülkelerin müdahalesinden bahsediyorum.
Bu müdahaleler içerideki gayrı milli aktörlerin rızası ve hatta teşvikiyle gündeme gelmiştir. Dış güçler yıllar yılı Türkiye siyasetine müdahale etmişler, istedikleri gibi siyasi ortamı şekillendirmişlerdir. Yeri gelmiş darbeleri özendirmişler, yeri gelmiş terör örgütlerine destek vermişler, yeri gelmiş iç savaş senaryolarına katkı yapmışlardır.
Siyasi istikrarsızlığın yaşandığı dönemler dış güçlerin ülkemizde istedikleri gibi at koşturdukları dönemler olmuştur.
Türkiye 2002'den bu yana bir siyasi istikrar sorunu yaşamıyor. Tam 15 yıldır Türkiye'nin tanıklık ettiği siyasi istikrar karizmatik bir liderin siyasi becerisine bağlı olarak vücut bulan ve bu yönüyle istisna teşkil eden bir durum. Bu istisnai dönemde vesayetçi siyasi ortamın zayıflaması, ekonomik büyümenin hızlanması ve toplumsal refahın da artmasıyla ülkede bir bahar havası yaşandı.
Böylesi bir ortamda dış güçler geleneksel araçlarla Türkiye iç siyasetini şekillendiremediler.
Geçmişte olduğu gibi kendilerine konforlu bir alan bulamadılar. Devletteki, medyadaki, iş dünyasındaki ve siyasetteki işbirlikçilerini harekete geçirerek sonuç alamadılar.
2013'ten itibaren yeni yöntemler denediler. Sokak kalkışmaları örgütlediler. Devletin içine sızmış yeni nesil terör örgütlerini harekete geçirdiler. Elbette içimizdeki işbirlikçileriyle birlikte, elbette onların yoğun destekleriyle.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.907 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar