Cumhurbaşkanlığı sistemi ne getiriyor?

"Siyasi istikrarsızlık, beraberinde ekonomik ve sosyal sorunları da getirmektedir.Cumhuriyetimizin geçmişi 93 yıl iken, şu anda 65'inci Hükümet işbaşındadır. Bir başka ifadeyle, ülkemizde hükümetlerin...

"Siyasi istikrarsızlık, beraberinde ekonomik ve sosyal sorunları da getirmektedir.
Cumhuriyetimizin geçmişi 93 yıl iken, şu anda 65'inci Hükümet işbaşındadır. Bir başka ifadeyle, ülkemizde hükümetlerin ömrü 1.5 yıl bile değildir. Türkiye, böylesine kısa ömürlü hükümetlerce yönetilirken, benzer şartlarda gelişme, kalkınma, büyüme yarışına girdiği ülkelerin hepsi tarafından birer birer geçilmiştir. Şayet, son dönemde elde ettiğimiz kazanımlar olmasaydı, ülkemiz her alanda dünya sıralamasında çok gerilerde kalacaktı." Bu cümleler Cumhurbaşkanı R.
Tayyip Erdoğan'a ait.
11 Şubat'ta SETA'nın düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Sistemi Sempozyumunda konuştu Erdoğan. Konuşmanın önemi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Cumhurbaşkanlığı sistemi" üzerine bugüne kadar yaptığı en net ve kapsamlı konuşma olması.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmayla Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişin uzun yıllara sari yapısal problemleri aşmaya dönük hayati bir adım olduğunu ortaya koydu. Bu yönüyle Erdoğan iki yüz yıllık Batılılaşma politikalarının çelişkilerini, bu süreçte halkın üzerinde vesayet kurmaya dönük girişimlerin nasıl farklı kılıklarda kendisini yeniden ürettiğini gösterdi.
Siyasal istikrarsızlığın yarattığı bedelleri resmetti.
Erdoğan, tarihsel bir mücadelenin sonunda bu noktaya gelindiğini ve Türkiye'nin, ihtiyaçlarına uygun ve demokratik bir hükümet sistemine kavuşmak üzere olduğunu belirtti. CHP-HDP bloğunun Türkiye'nin bu demokratik dönüşümüne neden direndiğinin cevabını da burada aramak lazım. Zira bu değişiklikle birlikte CHP de, HDP de çok ciddi mevzi kaybedeceğini düşünüyor. Bunun başlıca nedeni her iki partinin de arkalarındaki vesayet odaklarının desteğini yitirecek olması. Bu vesayet odakları bugüne dek CHP ve HDP'yi oldukları yere taşıdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.907 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar